GTA 4'ün diğer GTA'lardan üstün olduğu yanları

Öncelikle oyunun görevleri kendini çok tekrar ediyor, bu yüzden oyun bu konuda diğer GTA'lardan -özellikle de San Andreas ve V'ten- üstün değil.

Daha sonrasında oyunun senaryosu ciddi görünmeye çalışsa da ben San Andreas ve V'in senaryonunu daha sürükleyici ve keyifli buluyorum.

Son olarak da ana karakterin göçmen olması bir artı değil.
 
1- Dünya detaylarda pek bir şey yok, özellikle yeni olan GTA 5'e bakarsan. Ama güzel detaylar var, onlar işte harika.

2- Senaryosu harika evet. Atmosfer de sevene güzel, yani karanlık filtresi atarak ciddi atmosfer yapmaya çalışmaları. O konuda Mafia 2 der geçerim.

3- Eski GTA'lar 5 saniyede açılıyor, o kısmını övmen mantıksız. Ha tabii GTA 5'te 5 DK beklediğimizi unutmayalım. Ve lcpdfr modu ile oyun 1 Dk'da açılıyor, onu da belirteyim.

4-Görevlerin abartı olmaması hoş ama bu görevlerin aşırı eğlenceli olduğunu kanıtlamaz. San Andreas'taki görevler daha harika mesela, ya da eskilerden Vice City, ya da 5.

5- Patlama efektleri fena değil evet. Dönemi için harika da günümüzde fevkalâde bir yönü yok.

6- Enis'in dediğinden mi bu yola çıktın bilmiyorum, göçmen olması aşırı büyük bir etken değil senaryoda. Yani Ytp'ler dışında Rus esprisi 1-2 yerde yapılıyor, ya da sadece Niko'ya hakaret edilen sahnelerde.

7- Fizikler evet, bu kısmı harika. Araba sürüş mekanikleri, araba detayları, araba hasarları harika. Silah kullanma mekaniklerinin de kendince bir cazibesi var. Ama karakter hareketleri zor, niko aşırı hantal ve çoğu yerde bu sinir bozucu oluyor.
 
GTA 5'e bir iki basit eklenti kurup GTA 4'deki gibi çarpışma hasarı ve araba sürüş fiziği eklenebiliyor. Bu özelliği pek de abartılacak yanı yok.
 
GTA 5'e bir iki basit eklenti kurup GTA 4'deki gibi çarpışma hasarı ve araba sürüş fiziği eklenebiliyor. Bu özelliği pek de abartılacak yanı yok.
Bilgisayar GTA 5 kaldırmıyor ve modlarla uğraşamam o sizin çok sevdiğiniz GTA 5 var ya onun neredeyse tüm temelleri GTA 4 ile atıldı GTA 4 olmasaydı 5 olmazdı
Alman mıydı karakterimiz, yanlış mı hatırlıyorum yoksa?

Yugoslavyalı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı