RDR serisi toplam 95 milyon satmış. RDR2, 2024'te tek başına 9 milyon daha satmış.
GTA serisi ise 440 milyon satışı aştı.
Minecraft hâla daha 300 milyondan fazla satış sayısı ile zirvede.
Kaynak:
Take-Two Interactive has reviewed its financial results for the latest quarter this week. What's more, the American company also reminded us that GTA…
news.instant-gaming.com
Bir şirket düşünün, RDR2 gibi 70 milyon satışı geçmiş bir oyunun desteğini "Grand Theft Auto: VI geliştirmesine odaklanıyoruz beyler ya desteği sonra geri vermeye devam ederiz" diye kestiler. Rockstar Games, artık aç gözlü bir şirket olma konusunda adım adım ilerliyor gözümde. 1 ila 25 milyon arası satış yapan oyunları olduğu dönemleri ne çabuk unuttular acaba?
Manhunt, seri geneli olarak 2008 yılı verilerine göre 1.7 milyon satmış [serinin son oyunu 2007 çıkışlı]. Bakın seri diyorum, şimdiki Rockstar olsa 1.7 milyon satan oyunun isim haklarını bırakır-satar oyunu da tüm mağazalardan kaldırır bir daha da konusunu açmazdı ya da oyun olduğu gibi kalır ama üvey evlat muamelesi görürdü.
GTA 4, 2013 verilerine göre 25 milyon kopya civarı satmış. Serinin bir sonraki ana oyunu olan "Grand Theft Auto: V" 210 milyon sattı diye Rockstar kendini şartlandırdı, yok efendim her oyunumuz GTA Online kadar başarılı olacak ya da 210 milyon satacak aksi takdirde odağı yine GTA serilerine kaydırır desteği ya keseriz ya da askıya alırız diye.
Rockstar gibi bir firma askıya aldık dese bile, ne kadar sözüne güvenilir tartışılır. Bu adamlar GTAV için kaç tane DLC planlayıp sözünü direkt olarak Rockstar Newswire üzerinden verdi, ama GTA Online onları durdurdu tabi ki. Karşı değilim, zira GTA Online singleplayer bir oyun gibi oynanabilen PvE odaklı bir oyun zaten ve GTA Online yapımcısına tonla para kazandırdığı için de düzenli içerik alan bu nedenle de içerisinde 2000 saatlik bile içerik barındıran bir oyun. 12 yıl düzenli içerik almış sonuçta, üstüne P2W de değil güzel bir olay hikayesi falan da var hatta GTA V hikayesi de Online üzerinden devam ediyor ama Online yüzünden Rockstar hiç olmadığı kadar aç gözlü.
Olay artık üstüne, aç gözlülüğü de geçip tembelliğe de bıraktı yerini. GTA Online güncellemeleri 2-3 ayda bir sıklığından 6 ayda bir sıklığına geçti. Rockstar, zaten nasılsa Online dehşet oynanıyor eklemesek bile para gelecek bakımından bakıyor işe ki haklılar da para akıyor adamlara.
Bu para aktığı için de zaten oyunlarına gereken önemi göstermemeye başladılar, Red Dead Redemption 2 hikaye modu ve Online en son hata düzeltme için bir patch aldı. Güncelleme desteği askıya alındı zaten artık iki sürüm üzerinde de ve bu patch bile 24 Eylül 2024 tarihinde yapıldı. GTA Online 2-3 günde bir devasa patchler alıyor bunu da eklemek isterim.
Kısacası, bu iş rayından çıkmak üzere.