GTA 5 açınca RX 580 ekran kartı çok ısınıyor

Aslında bu bende çok oluyor bir işlem anı düşüklüğünde sıcaklık bayağı düşüyor.
Mesela.
GTA 5 de bir anlığına 1 saniyeliğine görüntü verse 72 derece oluyor.
Eğer bir saniyeliğine %0 çalışırsa 55derece ya da daha az 28 derece düşüyor tabii bunu ben arıza zannediyorum çünkü ekran kartı sensör olarak 28 derece ama normalden biraz daha hızlı soğuyor :D

Arıza değil normal bir durum bu. Her kartta böyle olur isteyen denesin.
@464815 dediğim gibi bakmadığımız sürece sıcak mı değil mi anlayamayız.

Mesela birisi FPS oyunu oynarken direk Alt+Tab atıp değerlere baksa, ve 80 derece dese bu çok mu olurdu? O kadar fark eder mi birkaç saniye?

Dediğiniz şeyi anlamadım ama boşuna uzatıyorsunuz, evet fark ediyor. Sırf göstermek için video çekip atardım da uğraşamam. Sıcaklık hemen düşmüyor olabilir ama GPU kullanımı düştüğü an gösterilen değer düşüyor.

Dediğiniz şeyi anlamadım ama boşuna uzatıyorsunuz, evet fark ediyor. Sırf göstermek için video çekip atardım da uğraşamam. Sıcaklık hemen düşmüyor olabilir ama GPU kullanımı düştüğü an gösterilen değer düşüyor.

Yanlış anladınız. Ben inkar etmiyorum. Sadece sordum. Kusura bakmayın.

Şimdi denedim ve 66'dan 64'e düştü yük altındaki sıcaklıklar. Tabii diğer etkenler fark edebilir.

Nvidia/AMD farkı mı bilmiyorum ama tehlikeli denilebilecek bir sıcaklık olan 80-85'den 60 dereceye kadar düşme ihtimali bence bayağı düşük.

Şimdi denedim ve 66'dan 64'e düştü yük altındaki sıcaklıklar. Tabii diğer etkenler fark edebilir.

Nvidia/AMD farkı mı bilmiyorum ama tehlikeli denilebilecek bir sıcaklık olan 80-85'den 60 dereceye kadar düşme ihtimali bence bayağı düşük.

Ben de 74'ten 60'a kadar düşüyor, emin olmak için oyun içinden atması daha iyi olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı