GTA 5 Ani FPS Düşüşü

TolgaBasgan

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yeni kasa topladım.
  • Ekran kartı: R9 285 2 GB 256 Bit
  • İşlemci: i3 4160
  • RAM: 8 GB 1600 MHz
  • HDD: 1 TB 7200 RPM
  • Anakart: H81 Plus
GTA 5'te yürürken, koşarken FPS 50-60 oluyor düşmüyor. Kasma yok ama arabaya binip son hıza gelince ani FPS düşüşleri oluyor. Neden kaynaklanıyor acaba? Şu an CPU-Z'den baktığımda RAM'in hızı 655 MHz olarak gösteriyor. Hiç BIOS'ta ayar yapmadım. Kasa 1 aylık kasa sorun nerede?

Hepsini dusuge aldım. Normal kendı ayarlamasında cogu very high'da duruyordu. Butun özellıklerı dusurdum, yukarıda 999MB/2GB memory gösterıyor. Oyuna gırınce FPS sabıt 50-60, arabaya bınıp hızlanınca ani düşüşler oluyor. Yavaşlayınca tekrar yukselıyor aynı 50-60'a. Arma 3'te ultrada 40-50 arası alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Technopat GTA 5 testlerini izlerseniz G-Sync teknolojisi olmayan ekran kartlarında 40-55 FPS alırken, arabaya binince 20-30 oluyor. Çünkü map yüklenirken ekran kartına yük biniyor, kartın FPS'si monitörün FPS sine yetişemiyor veya tam tersi monitör karta yetişemiyor. G-sync teknolojisi ile monitör ile ekran kartının FPS'si eşit devam ediyor, aynı zamanda kırılmalar ortadan kalkıyor. V-sync açarsanız bu sorun ortadan kalkar ama FPS azalabilir. G-sync olmayan kartlar monitöre tam uyumlu ise bu sorun ortadan kalkıyor. Her ne olursa olsun G-sync ile FPS az biraz düşer. Çünkü detaylı map'ler ekran kartına fazla güç bindirir. GTA 5'in map'i buna bir örnek

Kardeşim dedıgını yaptım oyunda FPS sabıt 60 oluyor. Arabaya bınıp hızlanınca da dusuyor gene ama 30'a falan dusuyor, cok cok nadır 15-20'ye dusup, anlık kasma gene oluyor ama rahatsız etmıyor fazla benı. Extra yapabılcegım bı ayar var mı?

kKardeşim dedıgını yaptım oyunda FPS sabıt 60 oluyor. Arabaya bınıp hızlanınca da dusuyor gene ama 30'a falan dusuyor, cok cok nadır 15-20'ye dusup, anlık kasma gene oluyor ama rahatsız etmıyor fazla benı. Extra yapabılcegım bı ayar var mı?
Kardeşim MSI afterburner' i aç ayarlar kısmına gel CPU RAM ekran kartı göstergelerinin aç. Sonra GTA 5 i aç eğer işlemci %100 kullanılıyorsa işlemciden dir.
Benim e7500 islemcim GTA 5'te 40 fps'den 20 25 fps'ye felan düşüyordu. Bende işlemciye overclock yaptım 3.50 ghz'ye çıkardım. Artık GTA 5'i 30 FPS sabit oynayabiliyordum.

Kardesım R9 ekran kartına 8 GB RAM'a taktıgın ıslemcıye bak. i3 mü kaldı? En az i5 artık.

Şimdi, beyler i3 işlemci tek sorun GTA 5 içinn o işlemciye overclock yapmak gerekır mı? Yapsak oyunda kasma sorunu gıder mı? Anı FPS dususu.

Kardesım R9 ekran kartına 8 GB RAM'a taktıgın ıslemcıye bak. i3 mü kaldı? En az i5 artık.
Aynen katılıyorum sana i3 nedir ya.

Şimdi, beyler i3 işlemci tek sorun GTA 5 içinn o işlemciye overclock yapmak gerekır mı? Yapsak oyunda kasma sorunu gıder mı? Anı FPS dususu.
Kardeşim dediğimi yap sıkıntı işlemciden mi diye bi bak MSI afterburner'den.
MSI afterburnerden değerlere bak sonra onun fotosunu çek at buraya. Ya da İşlemci mi daha fazla kullanılıyor yada ekran kartı mı diye söyle bize
Ama benim kanaatim işlemciden dolayı takılıyor diye tahmin ediyorum.

Ama i3'ten daha düşük işlemcilerde bile GTA 5 akıcı oynaniyor. GTA 5'te de böyle bir sorun var işte. :(

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı