GTA 5 ayarlarda ve haritada kasıyor

İşletim sistemi
Windows 10

apexz11

Femtopat
Daha fazla  
RAM
32
Ekran kartı
Rtx3050
İşlemci
Amd ryzen 7 5700x
Bu konuyla araştırma yaptım çoğu kişi V-Sync aç diyor açtım fakat değişen bir şey yok.
Bilgisayar özellikleri.

Üç çözümü var. Herkes aynı çözümle düzeltemiyor, o yüzden tek tek deneyebilirsiniz.

1) FPS sınırlamak.
2) Fullscreen oynamak.
3) Oyundaki V-Sync'i kapatıp NVIDIA Denetim Masası'ndan Uyarlamalı olarak açmak.

Detaylar :

1) FPS Sınırlamak:

• Kaç FPS alabildiğinize göre mesela 60'a, 80'e, 90'a vs. sınırlayıp deneyin.
  • RTSS gibi bir programla yapabilirsiniz, oldukça basittir. => RTSS Download
  • Örnek:
    • RTSS_tGL9jbgBzG.png

• Ben GTA V Enhanced'de genelde 120 FPS civarı alabildiğim için FPS'i 117'ye sınırlıyorum.

• RTSS dışında, NVIDIA Denetim Masası'nda GTA'nın altında bulunan Maksimum kare hızı ayarıyla da FPS sınırlama yapabilirsiniz ama çok stabil olmayabiliyor bazen.

2) Fullscreen

• Oyun Fullscreen değilse yani Windowed Fullscreen 'de oynuyorsanız Fullscreen yapın. Bir de böyle deneyin menüde kasma var mı yok mu diye.

3) V-Sync kapatıp NVIDIA'dan Uyarlamalı olarak açmak

• Oyun içindeki V-Sync ayarını devre dışı bırakın. Oyunu kapatın.
  • Daha sonra NVIDIA Denetim Masası'nda GTA'yı seçip Düşey Senkronizasyon ayarını Uyarlamalı olarak seçin, kaydedin.

• Örnek:
    • nvcplui_I91h9g3Jky.png

Bir de bu şekilde deneyin.

Son düzenleme:
Üç çözümü var. Herkes aynı çözümle düzeltemiyor, o yüzden tek tek deneyebilirsiniz.

1) FPS sınırlamak.
2) Fullscreen oynamak.
3) Oyundaki V-Sync'i kapatıp NVIDIA Denetim Masası'ndan Uyarlamalı olarak açmak.

Detaylar :

1) FPS Sınırlamak:

• Kaç FPS alabildiğinize göre mesela 60'a, 80'e, 90'a vs. sınırlayıpbir deneyin derim.
  • RTSS gibi bir programla yapabilirsiniz, oldukça basittir. => RTSS Download
  • Örnek:

• RTSS dışında, NVIDIA Denetim Masası'nda GTA'nın altında bulunan Maksimum kare hızı ayarıyla da FPS sınırlama yapabilirsiniz ama çok stabil olmayabiliyor bazen.

2) Fullscreen

• Oyun Fullscreen değilse yani Windowed Fullscreen 'de oynuyorsanız Fullscreen yapın. Bir de böyle deneyin menüde kasma var mı yok mu diye.

3) V-Sync kapatıp NVIDIA'dan Uyarlamalı olarak açmak

• Oyun içindeki V-Sync ayarını devre dışı bırakın. Oyunu kapatın.
  • Daha sonra NVIDIA Denetim Masası'nda GTA'yı seçip Düşey Senkronizasyon ayarını Uyarlamalı olarak seçin, kaydedin.

Bir de bu şekilde deneyin.
Teşekkür ederim vaktini ayırdığın için denemeye gidiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı