Mick
Centipat
Arkadaşlar GTA 5'de frame scaling var, hem VRAM kullanıyor hem FPS düşürüyor. Peki ne işe yarıyor?
Çözünürlüğü artırıp tekrar monitörün çözünürlüğüne düşürüyor, VSR kullanırsanız da aynı işi görür fakat Frame Scaling, GTA V için özel bir algoritma kullanıyor.VSR'nin de ne olduğunu bilmiyorum.
Gibi gibi, sadece işlenen çözünürlük artıyor ve karta binen yük artıyor.DLSS gibi birşey yani?
Hayır, bak VSR dediği monitörün 1920x1080 ise bu özellik 2K görüntüyü 1080P de verecek hatta daha üst görüntüleri 1080p de veriyor.DLSS gibi birşey yani?
Peki bu eğer darboğaz oluyor ise darboğazı azaltır mı?Hayır, bak VSR dediği monitörün 1920x1080 ise bu özellik 2K görüntüyü 1080P de verecek hatta daha üst görüntüleri 1080p de veriyor.
Gibi gibi, sadece işlenen çözünürlük artıyor ve karta binen yük artıyor.
O DLSS değil mi?Diyelim ki 1920x1080 bir monitörün var ama 4K oyun oynamak istiyorsun, ahanda bu işe yarıyor.
Hayır, DLSS çözünürlüğü düşürüyor ve kalan pikselleri kendi yapay zekasıyla dolduruyor.O DLSS değil mi?