GTA 5, R9 270 az fps sorunu

Onur YAzıcı

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi forumlar. Sorun şu benim asus r9 270 ekran kartım var. Hatta ben bir gta hayranı olarak 1 ay önce gta 5 için aldım bu ekran kartını. Herşey iyi güzel oyunda orjinal ama fps düşük. Oyun 30 fps üstündeyken bile donuyor gibi. Youtube'den bakıyorum benimle aynı ekran kartına sahip ve 60 fps alanların ayarlarına aynısını yapıyorum ama 40 ın üstüne çıkmıyor. Bunun sebebe ne olabilir ? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır. Harici ekran kartıyla açıyorum. Ayrıca bazı ayarlar high bazıları veri high iken apu o kadar performans veremez.
gskill 2x4 1866 mhz ram'e sahibim.

Lütfen yardım edin artık delirmek üzereyim.

hocam benim nacizane fikrim ilk önce full hd bir monitörde(televizyon da olur) ona bağlıyarak full hd'de aynı ayarlar ile bir test edin, olmaz ise birde güç kaynağına bakın derim yeteri kadar güç vermiyor ise ekran kartından tam peformans alamıyor olabilirsiniz.

Güç kaynağım kasanın kendi güç kaynağı 500 watt. Kasam CM cmp-350 500watt lık modeli. Ama televizyona bağlama fikri garip değil mi ?
O öneriyi şu yüzden bulundum normalde full hd de a10 7850'kya r7 270 darboğaz yapmaz belki 1400 900 çözünürlükte darboğaz yaratıyor mu diye denemenizi önerdim ama bişey fark ediceğini bende pek sanmıyorum

O kasanın güç kaynağı iyi değil diye biliyorum. 12V kanalından 300 W gibi bir değer verdiğini hatırlıyorum (Daha az veya fazla da olabilirdi). Deneme fırsatınız varsa başka bir PSU ile deneyin.

Şu yüzden mantıksız geldi; 1440x900 1080p den daha düşük çözünürlük asıl olan 1080p de darboğaz yapması gerekmez mi? Ayrıca en kısa zamanda deneyeceğim. Ekran kartını sırf oyuna özel almışken, oyunu orjinal almışken böyle düşüşler çok moralimi bozdu. Her öneriye açığım.

Kasa 12V kanalından 360 watt verebiliyor.

Ayrıca ekran kartının tdp değeri 150 watt, işlemcinin ise 95 watt yeterli değilmi ?

Tüketime 150W desek, İşlemciniz de 130-140 W harcıyor diye biliyorum. Aslında yetiyor, bir ihtimal dedim ben. Olmayabilir PSU'da sorun.

Dosya Ekleri

• wp_ss_20150503_0001.png
    wp_ss_20150503_0001.png
    23,5 KB · Görüntüleme: 301
tam tersi hocam 1080p çözünürlükte yük ekran kartına biniyor ve işlemci küçük bir pay kalıyor oyunda ama çözünürlük düşürdüğünde ekran kartı işini bitiyor çabuk ve işlemciden yeni çizimler istiyor ,işlemci ekran kartının hızına yetişemiyor kasmalar ve donmalar meydana geliyor(benim araştırdığım ve bildiğim kadarıyla bu yanlışım varsa düzeltin)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı