GTA 6 Minecraft'ın 300M satış rekorunu geçebilir mi?

Sırf gta 6 yı oynamak için intiharını erteleyen insanlar var. Resmi olmasa bile gayri resmi olarak en çok oynanacak oyunlar arasında
Henüz oyunu görmedik. Belki berbat bir çıkış yapacak, bilemeyiz. Bence de güzel olacak fakat bu rekoru geçemez diye düşünüyorum. 2024 veya 2025 zamanlarında çıkacağı için fiyatı belli sayılır zaten. Ucuz olacağını düşünmüyorum ve yüksek sistem gereksinimleri isteyeceği bence gayet kesin.

Bu tarz bir oyunda böyle bir rekor olmaz bence. Minecraft farklıydı.
Kesinlikle olacak. GTA 6 nın açık dünya evreninde kaybolmak isteyecekler. 8 haneli kombinasyonlu sanal bir yaşam kurulacak :D Hikaye moduna ek modlar getirecekler ve oyunu diri tutacaklar. Bitirmiş olanları tekrar başlatacak.
1701721666926.png

Kesinlikle olacak. GTA 6'nın açık dünya evreninde kaybolmak isteyecekler. 8 haneli kombinasyonlu sanal bir yaşam kurulacak :D Hikaye moduna ek modlar getirecekler ve oyunu diri tutacaklar. Bitirmiş olanları tekrar başlatacak.
Eki Görüntüle 2041706

Belki hayal kırıklığına bile uğrayacağız, kim bilebilir? Traileri fazla izlenir sadece, satış rekorunu geçmesinin imkanı yok.

Kesinlikle olacak. GTA 6 nın açık dünya evreninde kaybolmak isteyecekler. 8 haneli kombinasyonlu sanal bir yaşam kurulacak :D Hikaye moduna ek modlar getirecekler ve oyunu diri tutacaklar. Bitirmiş olanları tekrar başlatacak.
Eki Görüntüle 2041706
Ben nedense GTA 5 Windows 10, GTA 6 da Windows 11 olacakmış gibi hissediyorum. Yani çok güzel olacağını düşünmüyorum. Yarın fragmanda göreceğiz.

Windows 11'in pek sevilmemesinden ve Windows 10'dan çok farkı olmamasından bahsettim. "GTA 5 Windows 10'da, GTA 6 da Windows 11'de oynanacak" tarzında bir şey söylemedim, yanlış anlaşılmasın.

Bana kalırsa imkansız gibi. Sebebi ise Minecraft her yaş kitlesine hitap ediyor, 8 yaşında ki çocukda Minecraft oynar, 50 yaşını aşmış adamda. Ama GTA 6 her yaş kitlesine hitap etmeyebilir. Ayrıca Minecraft insana direkt olarak "ben sana oyunu sundum, gerisi sende." diyor. GTA 6'da bunun olacağını sanmıyorum. Minecraft'ın sistem gereksimleri ortalama bir bilgisayar kullanıcısının rahatlıkla oynayabileceği düzeyde. Hem fiyatıda oldukça uygun olacağa benziyor. (GTA 6'ya göre tabii.) Benim fikirilerim böyleydi dostlar.

Bu arada Minecraft Trailer 167 milyon, GTA V Trailer 93 milyon izlenmiş. Bence fragman rekoru bile kırılmayacak.

O kırılır rahat, o trailerler çıktığı zaman birçok kişinin internete erişimi bile yoktu. Onlar sonradan sonradan nostalji için izlenmeye başladı, ayrıca GTA 6 hypesi sayesinde millet GTA 5 trailerine geri döndü. Minecraft ise Minecraft 2 sayesinde izlenme kasmış oldu :).

Henüz oyunu görmedik. Belki berbat bir çıkış yapacak, bilemeyiz. Bence de güzel olacak fakat bu rekoru geçemez diye düşünüyorum. 2024 veya 2025 zamanlarında çıkacağı için fiyatı belli sayılır zaten. Ucuz olacağını düşünmüyorum ve yüksek sistem gereksinimleri isteyeceği bence gayet kesin.
Pek ala güzel bi bakış açısı, özellikle avrupa ve güney amerikayı baz aldığımızda bu oran zaten 200 milyona yaklaşıyor. Neden mi? çünkü kötü çıkış yapsa bile satın alacak milyonlar var ki trailer izledim bence bir çok farklı noktada iyi oyun olduğunu yansıtıyor. Ülkemiz gibi korsan yazılımın yaygın (ki ortalama %65-70 civarında) olduğu ülke sayısı da yüksek. Eğer bunları görmezden geldiğmizde kabaca ilk iki yılda en az 150-200 m satar diye düşünüyorum. sonraki yıllarda da rekoru kırması zor olmayacaktır. Biz yüksek sistem gereksinimi vs diye takılırken diğer ülkelerde bu böyle değil. Dünya üzerinde en pahalı bilgisayarı, telefonu, interneti kullanan ülkeler arasında ilk 5'teyiz, zaten ilk 4 ü de orta doğuda ölüm kalım mücadelesi veriyor yani pazar payı yok gibi bir şey. Ha optimisazyon ilk yıllar sorun olsa da gta-v ten bildiğimiz gibi zaten optimizasyonu en iyi olan oyunlardan. O yüzden rekoru kırmamak için bir sebep yok gibi duruyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı