GTA V Frame Generation açılmalı mı?

ahmetisim

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Oyunda Frame Generation açınca bayağı FPS artıyor, kapatınca bayağı da düşüyor. Bunun dezavantajları var mıdır? Bilgisayara zarar verme durumu vesaire. Her oyunda açılabilir mi bu ayar? Varsa yüzde 99 ekran kartı, yüzde 60'larda işlemci kullanımı geziyor. 70 dereceyi ikisi de geçmiyor. Sizce ne yapmalıyım? Bu ayar neye yarar? Bazı yerler yüklenmiyormuş falan diye duydum. Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Sistem RTX 4060 i5 12400F 32 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mümkünse daima aç yapay zeka ile kare oluşturduğu için yük bindirmeyi bırak yükü azaltabilir bile. Eğer gecikme olmaması gereken bir oyunsa açma.

GTA5'te şahane çalıştığını düşünüyorum.

Hiçbir zararı yok. Frame Generation, belirli karelerin yanına yapay zekayla benzer kare oluşturulan bir teknoloji. Mesela ekran kartı 1 gerçek kareyi render yaparken yanına 2 tane yapay zeka render ekliyor gibi düşün. Böylece çok daha az kare render yaparak daha az iş yapıyor ve FPS doğal olarak yükseliyor. Cihaza bir zararı yok sadece görüntü kalitesinde azalma olabilir, kenarlar kötü görünebilir vb.
Sizin için fark etmiyorsa kullanabilirsiniz. Ben kullanmıyorum ve tercih etmiyorum bence görüntüyü kötüleştiriyor.

Mümkünse daima aç yapay zeka ile kare oluşturduğu için yük bindirmeyi bırak yükü azaltabilir bile. Eğer gecikme olmaması gereken bir oyunsa açma.

GTA5'te şahane çalıştığını düşünüyorum.
Bencede ama fps sabitlenmiyor sistemi yormazmı hani fpsim 100ü geçiyor onu açınca bazen 80 90 oluyor ama çokta yormuyor gibi değerlere bakınca 2 senelik bilgisayar sadece toz temizliği yaptım. Termal macun falan hiç ellemedim ve ray tracing de açıyorum o oyunda neyi etkiliyor?

Bencede ama FPS sabitlenmiyor sistemi yormazmı hani FPS'im 100ü geçiyor onu açınca bazen 80 90 oluyor ama çok da yormuyor gibi değerlere bakınca 2 senelik bilgisayar sadece toz temizliği yaptım. Termal macun falan hiç ellemedim ve Ray Tracing de açıyorum o oyunda neyi etkiliyor?

Hocam Ray Tracing yük bindirir de fakat eskir diye korkmanıza gerek yok zaten grafik artırınca watt kullanımı da artacaktır. Ayrıca Frame Gen ile FPS sabitlenmemesinin sebebi yapay zeka ile kare oluşturuyor doğal kareler değil o sebeple elbette aşırı sabit bir FPS değeri beklemeyin.

Kesinlikle açılmalı, aldığım FPS değerini 2 ye katlıyor. Tek dezavantajı var, çok dikkatli birisiyseniz görsel bozulmayı fark ediyorsunuz, örneğin arabayla giderken arabanın arkasındaki plakaya bakın veya arka farların etrafına, altına bakın, bir hayalet takip ediyormuş gibi çizgi görmeniz gerek.

Bencede ama fps sabitlenmiyor sistemi yormazmı hani fpsim 100ü geçiyor onu açınca bazen 80 90 oluyor ama çokta yormuyor gibi değerlere bakınca 2 senelik bilgisayar sadece toz temizliği yaptım. Termal macun falan hiç ellemedim ve ray tracing de açıyorum o oyunda neyi etkiliyor?
Bilgisayar bileşenlerinin yorulma, eskime gibi durumları yok. Bakımlarını yaptığınız sürece isterseniz 7/24 tam yükte çalıştırın, bana mısınız demezler.

Termal macunu arada bir yenilemek iyi gelebilir. Onun dışında bir sorun yok FG açmanızda. RT ise yansımaları falan daha gerçekçi hale getiren RTX ekran kartı serilerine özel bir teknoloji. Çok FPS götürüyor ama DLSS teknolojileriyle (FG aslında DLSS 3'e dahil) bu kaybı kapatmayı hedefliyor. Sizin durumunuzda RT açmasanızda FG açarak baya FPS'i ikiye üçe katlayabilirsiniz, görüntüdeki ufak bozulmalar oyundan oyuna değişkenlik göstersede destekleyen her oyunda güzel bir deneyim elde edebilirsiniz.

Yalnız her oyunda bu FG özelliği bulunmamakta. NVIDIA Smooth motion gibi bir özellik çıkardı bu tür FG bulunmayan oyunlara driver bazlı FG ekliyor. Her oyunda güzel çalışmıyor, bazılarında kapalı falan ama desteklenmeyen oyunlarda deneyebilirsiniz. Ben RE 8 oynamıştım smooth motion açıkken mesela.

Kesinlikle açılmalı, aldığım FPS değerini 2 ye katlıyor. Tek dezavantajı var, çok dikkatli birisiyseniz görsel bozulmayı fark ediyorsunuz, örneğin arabayla giderken arabanın arkasındaki plakaya bakın veya arka farların etrafına, altına bakın, bir hayalet takip ediyormuş gibi çizgi görmeniz gerek.
Bu genelde oyunun DLSS'i kötü entegre etmesinden ötürü kaynaklanıyor. Gerçekten güzel bir DLSS entegresiyle bu tür şeylere çok nadir rastlarsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı