GTA V gece olduğunda aşırı FPS düşmesi

grgrrrrrr

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar çok saçma sapan bir olayla karşı karşıyayım. GTA V oynarken oyun içi gündüz saatinde bilgisayarım 70-90 arası FPS veriyor. 70 FPS'in altına inmiyor bile. Ama ne zaman gece olmaya başlasa aniden FPS değerim 45-59 arasına düşüyor ve üstüne çıkmıyor. Hemde hiçbir şey yapmama rağmen. Kapalı bir mekanda olsam bile gece olduğu an direk FPS düşüyor. Normalde gece olduğu için ışıklandırmalar vs. var performansı düşürür diye düşündüm fakat oyun içi belirli bir saate geldiği anda direk FPS'im düşüyor yani durum ekran kartımın oyunu oynatamaması değil. Dünden beri araştırma yapıyorum bu konu ile ilgili, Ryzen CPU kullanan ve aynı durumu yaşayan birkaç kişi gördüm, fakat bir çözümünü vs. bulamadım. Sadece oyun içi water detail ayarını Very High'dan Normale indirdim ve bana 6-7 FPS kazancı oldu. Onun dışında grafikleri komple düşürdüm. Fakat gece olduğu an yine FPS değerleri yere çakılıyor. Sabah olduğu zaman FPS değerleri normale dönüyor. Nedir bunun çözümü?

Sistem özelliklerim.

Ryzen 5 2600
MSI RX 570 8G OC
8GB 3000 Mhz RAM
Windows 10 x64 1809
Ekran kartı sürücüsü : 19.3.3 son sürücü.

Sorunumun birebir aynısı bir başkasının çektiği videoda var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Saat 19.00 olduğu an FPS direk düşüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gece olduğunda gölgeler filan FPS düşüşüne sebeb olabilir, açıkçası ben videoda aşırı belirgin bir problem göremedim yani rahatsız olmadım FPS yüzünden.

Dediğim gibi ışıklardan kaynaklanacağını bende düşündüm. Fakat videoda 0.48. dakikaya dikkat ederseniz 19.00 olduğu an FPS 90'dan 50ye düşüyor ki oyundaki sahneler aynı. Bunun çok ışıklandırmanın performansa olan etkisi olduğunu düşünmüyorum. Sanki AMD kullananlar için oyuna easter egg eklemişler... Her neyse ki water detaili normale aldığımda gece olunca 60 FPS in üstünde tutabiliyorum oyunu. Görelim bakalım düzeltecekler mi.

Dostum çözebildin mi bende bazı yerlerdeki ışıklar yapıyor oyundan dolayı mı? Önceden olmazdı?

Story modda da oluyor Online'da da.

Sürücüleri kalıntı bırakmadan sildim hatta C diskini temizledim gene aynı değişen bir şey yok :(

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı