Çözüldü GTA V Uzaktaki Nesneler Bulanık

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Turkish Delight

Hectopat
Katılım
6 Mart 2021
Mesajlar
2.364
Çözümler
12
Selam dostlar, GTA V'te yakınımdaki gölgeler, yol netliği vs. şeyler netken uzak yerler bulanık. Hangi ayarla yolu falan daha netleştirebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Benim yazımı alıntılayıp gerek yok demişsin. ben II. Murat'ın oğlu diyorum sen II. Beyazıd'ın babası diyorsun gereksiz tartışma çıkarıyorsun. Sorun örnek vermen değil, sorun benim mesajımı alıntılayıp gerek yok diyip aynı şeyi anlatman.
Ben bu mesajı yazdığımda daha senin mesajını bile okumamıştım, ayrıca önceki mesajlarımıda anlamamışsın, ben sadece herkes her ağızdan başka bir şey deyince konuyu toparlamaya çalıştım, senden alıntıladığımı nereden biliyorsun, sonuçta bu sorunun çözümü aynı. Adamın senin mesajını mı okuyup çözmesini istiyorsun, istediğin bu mu? Tamam o zaman. Daha istediğin kadar mesaj yazabilirsin çünkü ben susma hakkımı kullanacağım, bir yazı için böyle bir tartışmaya gireceğimi düşünmezdim. Haydi güle güle. Artık istediğini yazar ya da yazmassın, umrumda değil.
 
Ben bu mesajı yazdığımda daha senin mesajını bile okumamıştım, ayrıca önceki mesajlarımıda anlamamışsın, ben sadece herkes her ağızdan başka bir şey deyince konuyu toparlamaya çalıştım, senden alıntıladığımı nereden biliyorsun, sonuçta bu sorunun çözümü aynı. Adamın senin mesajını mı okuyup çözmesini istiyorsun, istediğin bu mu? Tamam o zaman. Daha istediğin kadar mesaj yazabilirsin çünkü ben susma hakkımı kullanacağım, bir yazı için böyle bir tartışmaya gireceğimi düşünmezdim. Haydi güle güle. Artık istediğini yazar ya da yazmassın, umrumda değil.
Mesajımı okumadan alıntılayıp yazmışsın şimdi kendin de kabul ediyorsun, önceki mesajlarda sadece "Reflection görmemişim." demiştin şimdi de mesajını okumadım diyorsun, dediğin şeyler birbirini tutmuyor. Herkes her ağızdan farklı bir şey dedi, ama sen buna toparladım diyorsun toparlayacak ne var? Ben 16X yap dedim biri Blur kapat dedi biri Post FX kapat dedi biri de MSAA aç dedi, bunda kafa karışacak bir şey yok hepsini yapsın kimin dediğinin doğru olduğunu görürüz ve ben burada senin gibi kimseyi aşağılamaya çalışmadım, onların dediği şeylerin bu işle alakasını olmadığını düşüdüğüm için fikrimi beyan ettim,(Bu arada bir kişide sorununu PostFX kapatarak çözmüş demek ki çözüm bu da olabilir, ben adamı terslemeye çalışmadım. Post FX parlaklığı etkilediği ve bununla ilgisini olmadığını düşündüğüm için mesajını alıntılayıp fikrimi söyledim.) kimseyle de sorun çıkmadı çünkü senin gibi başkasını aşağılamaya çalışmadılar. Adamın benim mesajını okuyup sorununun çözülmesi istediğimi söylemişsin, bunu nereden çıkardığını anlamadım, ben adama başkalarının dediklerini uygulama demedim, deneyebilir. Ayrıca böyle bir şey istesem neden sadece seninle tartışıyorum, seni tanımıyorum bile. Daha istediğin kadar mesaj yazabilirsin demişsin ben adama yazacağımı yazdım zaten, seninle tartışıyorum. Buraya bu kadar metin girmişsin ve aynı şeyi birçok kez tekrarlamışsın bunları yapmadan önce sussaydın o zaman. Bak ben senin gibi aynı şeyi tartışıp durmadım, senin yazdıklarına cevap verdim. Hatta yeni tezine eski tezine verdiğim cevabı verdim. Kendini tatmin etmek için bu metni tam okumayacağını düşünüyorum umarım okumuşsundur, önceki mesajlarda okumadığın bariz belli kendinle çelişiyorsun.
 
Selam dostlar, GTA V'te yakınımdaki gölgeler, yol netliği vs. şeyler netken uzak yerler bulanık. Hangi ayarla yolu falan daha netleştirebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Bende bu meseleyi çözmek için çok uğraştım o yüzden yazmak istedim. Kardeşim maalesef bu sorunun bir çözümü yok. Karakterin etrafında içi içe kareler olduğunu düşün. Etraftaki her nesne sen yaklaşırken o karelerinin herbirinin içine sırayla girer ve her girdiğinde görüntü değişir sen yaklaştıkça görüntü güzelleşir yani. Aslında her oyunda bu vardır. Bazı oyunlarda hiç hissetmessin bazı oyunlarda çok hissedersin. Ben 2019 yılında yeni laptop aldığımda gta 5 aldım anlattığın problemle karşılaştım ve çözmek için çok uğraştım uzun süre oyunu oynayasım gelmedi. Sonra youtube da gta 5 oynayan birini izlerken ondada bunun olduğunu farkettim. Sana tavsiyem youtube da 4k bir gta 5 videosu aç ondada uzaktaki nesnelerin bulanık olduğunu göreceksin.

Yani demek istediğim bunu kafana takma oyunu oynamana bak.
 
Mesajımı okumadan alıntılayıp yazmışsın şimdi kendin de kabul ediyorsun, önceki mesajlarda sadece "Reflection görmemişim." demiştin şimdi de mesajını okumadım diyorsun, dediğin şeyler birbirini tutmuyor. Herkes her ağızdan farklı bir şey dedi, ama sen buna toparladım diyorsun toparlayacak ne var? Ben 16X yap dedim biri Blur kapat dedi biri Post FX kapat dedi biri de MSAA aç dedi, bunda kafa karışacak bir şey yok hepsini yapsın kimin dediğinin doğru olduğunu görürüz ve ben burada senin gibi kimseyi aşağılamaya çalışmadım, onların dediği şeylerin bu işle alakasını olmadığını düşüdüğüm için fikrimi beyan ettim,(Bu arada bir kişide sorununu PostFX kapatarak çözmüş demek ki çözüm bu da olabilir, ben adamı terslemeye çalışmadım. Post FX parlaklığı etkilediği ve bununla ilgisini olmadığını düşündüğüm için mesajını alıntılayıp fikrimi söyledim.) Kimseyle de sorun çıkmadı çünkü senin gibi başkasını aşağılamaya çalışmadılar. Adamın benim mesajını okuyup sorununun çözülmesi istediğimi söylemişsin, bunu nereden çıkardığını anlamadım, ben adama başkalarının dediklerini uygulama demedim, deneyebilir. Ayrıca böyle bir şey istesem neden sadece seninle tartışıyorum, seni tanımıyorum bile. Daha istediğin kadar mesaj yazabilirsin demişsin ben adama yazacağımı yazdım zaten, seninle tartışıyorum. Buraya bu kadar metin girmişsin ve aynı şeyi birçok kez tekrarlamışsın bunları yapmadan önce sussaydın o zaman. Bak ben senin gibi aynı şeyi tartışıp durmadım, senin yazdıklarına cevap verdim. Hatta yeni tezine eski tezine verdiğim cevabı verdim. Kendini tatmin etmek için bu metni tam okumayacağını düşünüyorum umarım okumuşsundur, önceki mesajlarda okumadığın bariz belli kendinle çelişiyorsun.

Ceza yediğim için yazamamıştım. NVIDIA Control Panel'den eşyönsüz süzme arttırdığım zaman düzeldi yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, ekran kartı ayarlarında açamasına gerek yok, ekran kartı ayarlarında her şeyi "uygulama ayarı" yapsın, böylece ekran kartı uygulamanın ayarlarına karışmamış olur.

MSAA FPS'i aşırı etkiler.

Bu konu biraz fazla karıştı, ben sana çözümü söyleyeyim.





Nvidia Denetim Masasını aç, oradan 3D ayarları yönet yerine gel ve oradan şu ayarı değiiştir:

Anti Alising Modu: Uygulama kontrolü, sonra sağ alttaki "uygula" butonuna bas.


Şimdi GTA5'e gir, oradan grafik ayarlarına gir ve şu ayarları değiştirmeyi dene:

FXAA: Kapalı (fxaa bir antialising metodudur, dokulardaki tırtıkları düzeltir ama fxaa bunu oralara bulanıklık efekti atarak düzeltmeye çalışır ve bu uzaktaki objelerin bulanık olmasına neden olur)

MSAA: Bu ayar senin ekran kartının gücüne kalmış, eğer ekran kartın güçlüyse X8'e kadar çıkar.(MSAA'da bir antialisin metodudur ama MSAA dokunun köşelerinin çözünürlüğünü arttırarak kenarları yumuşatır, performans kaybı vardır ama çok güzel bir iş yapar)


Depth of Field: Kapalı (Alan derinliği demek oluyor, uzaktaki objeleri bulanık yapıyor)

Motion blur: Kapalı

Anisotropic filtreleme: X16


Tamam, sorununun çözülmesi lazım, hala çözülmediyse ekran kartı driverı'nı yeniden kurmayı dene.


Eğer oyunun grafiklerini geliştirmek istiyorsan grafik ayarlarından çoğu şeyi daha yükseğe alabilirsin, ekran kartın gayet güçlü. heralde herkeste işe yaryıo bı bende yaramıyo
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu işini çözer umarım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı