Sürprizbozan GTA Vice City incelemesi

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
bu incelememde GTA Vice City oyununu inceleyeceğim. spoiler vardır. daha önceki incelemedeki sorunları düzelttim.
hikayesi

*Gta Vice City öncesi*

Sonny forelli büyük bir mafyadır. Liberty city‘de yaşadığı bilinmektedir. Zamanla tommy vercetti ile dost olmuşlar ve birlikte çalışmaya başlamışlardır. Tommy zaman içeresinde bu mafya ailesine çok güvenmiş ve her koşulda sağdık kalmıştır.
Sonny tommy‘i bir adamı öldürmesi için görevlendirir lakin adam saldırı yapılacağını bilmektedir. Sonuç olarak tommy sadece bu adamı öldürmekle kalmayıp oradaki herkesi öldürür ve hapis cezasına çarptırılır. Tommy‘in bu olaylardan sonra kafası bir hayli karışır. Artık herekse kuşku ile yaklaşır.
Tommy‘nin hapiste geçirdiği süre boyunca sonny daha da güçlenmiş ve en güçlü mafyalardan biri olmuştur.

1670027720751.png


sonny forelli
*******************************

1670027768793.png


tommy vercetti
*gta Vice City genel hikaye*
Tommy hapisten çıktıktan sonra sonny zaten var olan gücüne güç katmak istemektedir. Vice city‘de diğer mafyalardan üstün olmayı düşünen sonny, hapisten yeni çıkmış tommy‘i bu iş için uygun görür. Uygun görmesinin sebebi ise tommy artık liberty city‘de kötü bir ün ile bilinmektedir bu nedenle Vice City için tecrübeli ve aranan adamdır.
Tommy teklifi kabul eder ve vice city‘e gelir. Bir ticaret sırasında tommy silahlı şahıslar tarafından baskın yer ve oradan kurtulmayı başarır. Kaçmayı başarsa da bu ticaret sonny‘e milyonlarca dolarlık zarar vermiştir.
Sonny, tommy‘ye bu zararı kapatması için fırsat verir. Tommy bu süreç içerisinde avukatken rosenberg ve lance vance ile iş yapmaktadır. İşlerinde başarılı olan tommy zaman içerisinde şehirde tanınan ve saygı duyulan bir adam olma yolunda hızla ilerler.

1670027895373.png


lance vance.

****************************************


1670027930864.png


ken rosenberg
Sonny, tommy‘nin yükselişini görmektedir sürekli onu arayarak parasını ve zararının karşılanmasını ister. Sonny tüm bu olaylar olurken parasını hâlâ alamamıştır. Sonny zamanla kendi için çalışan adamlarını tommy‘i öldürmesi için görevlendirir lakin başarılı ve güçlü birisi olan tommy bu adamların işini bitirir. Sonny‘e çok az olan güveni iyice azalmış ve şüphesi artmıştır. Artık bir şeyler yapması gerektiği kanısına varır ve lance vance ile birlik olmaya karar verir. Lance vance kardeşinin intikamını, tommy ise ona yapılanların intikamını böylece alabilecektir.

Tommy, sürekli parasını isteyen sonny‘e bir oyun oynamayı düşünür. Ona sahte para verecektir. Şehirde little Haiti bölgesine yakın bir yerde bir matbaada sahte para üretir ve lance‘e planını anlatır. Sonny, tommy‘nin yanına gelir ve tommy sahte paralar ile sonny‘i kapıda karşılar. Tommy sahte paraları sonny‘e uzatacakken lance vance, sonny‘i uyarır. Artık tommy onun bunca yıl hapis yatmasına sebep olan kişinin sonny olduğunu şüphesini kanıtlamış olur.

Vercetti‘nin köşkünde artık büyük bir çatışma vardır. Tommy hem sonny‘i hem lance vance‘i orada öldürür. Artık forelli mafyasının gücü bitmeye yüz tutmuştur. Tommy dostu sandığı lance vance tarafından satıldığı için yanında tek ve güvenilir dostu rosenberg kalmıştır. Tommy artık şehirde çok güölü bir mafyadır.

bazı karakterler
1670028005633.png
Oyunda yönettiğimiz ana karakterdir. Alınması gereken bir intikam için Vice City şehrinde çalışmalara başlar.
-
-

1670027930864.png


Oyunda bize yardımcı olan avukattır. Oyunun sonuna kadar bizi satmayan bir dostumuzdur.
-
_

1670027720751.png


Zamanında yanında çalıştığımız bir mafya patronudur. Alınacak bir OC'ümüz vardır.
-
-

1670028083548.png


Malikâneyi elinden aldığımız mafya patronudur. Vice city‘de sözü geçen birisidir.
-
-

1670027895373.png


Hikayenin sonunda bizi yarı yolda bırakan bir dostumuzdur.
-
-

oyunun haritası

1670028206043.png


Kuş bakışı;

1670028233879.png


son sözlerim

Oyun atmosfer olarak en sevdiğim GTA oyunu. GTA SA mı yoksa vc mi daha iyi hep ikilemde kalıyorum. Hatta bu konuda bir konu bile açtım. Hikaye olarak çok seviyorum Vice City oyununu ama GTA San Andreas'a saatlerimi gömdüğüm için sanırım San Andreas daha üstün benim gözümde.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım oynanış kısmından oyun çok eski olduğu için bahsetmediniz, söz konusu oynanış olduğunda eski oyunları incelemek nispeten daha zor, zaman zaman da mantıksız olabiliyor çünkü hak veririm.

Elinize sağlık.
 
Sanırım oynanış kısmından oyun çok eski olduğu için bahsetmediniz, söz konusu oynanış olduğunda eski oyunları incelemek nispeten daha zor, zaman zaman da mantıksız olabiliyor çünkü hak veririm.

Elinize sağlık.

Oynanış bana zor gelmedi ama GTA3 çok zor gelmişti. GTA3 ile GTA VCnin aynı fizik motoru ile yapıldığını varsayrsak GTA VC de zormuş ben fark etmemişim demek doğru olur.
 
Bu yıllarda hala nasıl bu oyunları oynuyorsunuz aklım şaşıyor doğrusu. Geçenlerde bi anı tazeleme niyetine indirdim fakat 10 dakika katlanabildim oyuna. Bunlar artık çoooook eski oyunlar.
 
Bu yıllarda hala nasıl bu oyunları oynuyorsunuz aklım şaşıyor doğrusu. Geçenlerde bi anı tazeleme niyetine indirdim fakat 10 dakika katlanabildim oyuna. Bunlar artık çoooook eski oyunlar.
Her sene gta san bitiririm nedense beni sıkmıyor. GTA VC ise heryıl mutlaka oynarım %100 şekilde bitirmesem bile görevleri yaparım.
 
Bu yıllarda hala nasıl bu oyunları oynuyorsunuz aklım şaşıyor doğrusu. Geçenlerde bir anı tazeleme niyetine indirdim fakat 10 dakika katlanabildim oyuna. Bunlar artık çoooook eski oyunlar.

Daha önceden oynanıp nasıl bir şey olduğunu bildiğimiz için oluyor bu durum. Aslında çok güzeller fakat keşke hafızam silinsede bu filmi tekrar izlesem demek gibi bir durum, tekrar aynı zevki almak istersin fakat sonunu bildiğin için ilk oynadığın, izlediğin tadı vermez. 2-3 yılda bir Crysis1, medal of Honor, Far Cry3, Call of Duty4 indirip oynarim fakat bu oyunları ne kadar çok sevsemde gözümde başyapıt olsalarda eski tadı alamıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı