GTX 1050 almaya değer mi ?

Güncel olan hemen her oyunu oynatır, ancak gelecekte çıkacak olan oyunlar için pek umut vadetmiyor malesef. Bazı oyunlarda 1080p ve en yüksek ayarlarda 60 FPS vermeyebilir. Bu durum sizin için uygunsa değer.

GTX 1050'nin 3GB olan modelide mevcut. 2GB modeline nazaran daha fazla performans vadediyor. Fakat bit yönünden 96 bite düşürülmuş. Fiyat olarak hemen hemen aynı. VRAM yetmediği durumlarda sistem RAM'den kullanıyor diye biliyorum. Bütçenizie belirtirseniz daha iyi yardımcı olabilirim.

Bahsi geçen kartı kendim kullanıyorum. Özellikle yüksek doku paketlerine sahip oyunlarda donmalar ve stabilize sorunları gibi olaylar meydana gelebiliyor. Just Cause 3'de milisaniyelik droplar veya GTA 5'de objelerin aniden kaybolup yeniden çıkması gibi.

Bunlar, VRAM yetersizliğinden kaynaklanıyor. Ama mutluyum tabii ki. Nasıl olsa 500TL'ye aldım kartı :D. 600-700TL gibi bir aralıkta bulabilirseniz alın fakat bu bütçenin üstünde mutlaka 1050Ti veya 960 4GB almaya bakın.

Bahsi geçen kartı kendim kullanıyorum. Özellikle yüksek doku paketlerine sahip oyunlarda donmalar ve stabilize sorunları gibi olaylar meydana gelebiliyor. Just Cause 3'de milisaniyelik droplar veya GTA 5'de objelerin aniden kaybolup yeniden çıkması gibi.

Bunlar, VRAM yetersizliğinden kaynaklanıyor. Ama mutluyum tabii ki. Nasıl olsa 500TL'ye aldım kartı :D. 600-700TL gibi bir aralıkta bulabilirseniz alın fakat bu bütçenin üstünde mutlaka 1050Ti veya 960 4GB almaya bakın.
Bir ara NVİDİA için VRAM düşük tutmalarının sebebi yeni seriyi satabilmek için demişti haklıymış adam. :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı