GTX 1050, i5 4. Nesil, 280W PSU sistemde hangi parça yükseltilmeli?

Ege5

Centipat
Daha fazla  
GTX 1050.
Fury HyperX 8 GB RAM.
DDR3 anakart Lenovo sharkbay.
PSU280W.
i5 4.nesil işlemci.

Bu PC de dengesizlik var farkındayım, bugün değiştireceğim parçalarını.
Ama neyi değiştirmeliyim öneri gerekiyor.
PSU düşük sanırım PSU'yu değiştirsem yeter mi? Çok üst değerde verime gerek yok sadece düzgün oynamak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 1050.
Fury HyperX 8 GB RAM.
PSU280W.
i5 4.nesil işlemci.

PSU düşük sanırım PSU'yu değiştirsem yeter mi? Çok üst değerde verime gerek yok sadece düzgün oynamak istiyorum.

450-500W 80Plus bir PSU idare eder. Ayrıca 8 RAM ve SSD takviyesi yapılabilir.

Şöyle bir PSU sanırım 1660'a falan yükseltmek isterseniz yeter ama 2000 serisine bakacağım.

Yok 2060 için yetersiz ancak 1660 Super'e falan yeter.

GTX 1050.
Fury HyperX 8 GB RAM.
PSU280W.
i5 4.nesil işlemci.

Sistemi yükseltmem derseniz bu yeterli.

Son düzenleme:
Samsung.

450-500W 80Plus bir PSU idare eder. Ayrıca 8 RAM ve SSD takviyesi yapılabilir.

Şöyle bir PSU sanırım 1660'a falan yükseltmek isterseniz yeter ama 2000 serisine bakacağım.

Yok 2060 için yetersiz ancak 1660 Super'e falan yeter.

Sistemi yükseltmem derseniz bu yeterli.

SSD olarak söylemeyi unuttum Samsung EVO 870, 500GB mevcut elimde onu taktırmayı düşünüyorum, ekran kartı GT730 idi 2 gün önce 1050 aldım sonra ufak tefek yetmezlikler başladı anakart idare eder ise önerdiklerinize bakacağım teşekkürler 😁

Samsung.

SSD olarak söylemeyi unuttum Samsung EVO 870, 500GB mevcut elimde onu taktırmayı düşünüyorum, ekran kartı GT730 idi 2 gün önce 1050 aldım sonra ufak tefek yetmezlikler başladı anakart idare eder ise önerdiklerinize bakacağım teşekkürler 😁

Ekran karti değişimine 400W PSU yetmez onun harici SSD falan yeter. Ekran karti en çok watt harcıyor. Ama bu sisteme 400'lük Aerocool yeterli.

Sadece RAM ekleseniz yeterli, o işlemci ve PSU ekran kartına fazlasıyla yeter.

Mhz değerleri aynıysa problem olacağını düşünmüyorum bu modeli alabilirsiniz.

İşte bir 400watt Aerocool PSU ve 8 GB RAM takviyesi desek 900+800 1700 TL yapar. 8 RAM 800 TL civarı bilgisayarcılarda daha 2 ay önce DDR3 taktırdım.
Hocam 400 Watt ne işine yarayacak ki, ilerideki bilgisayarına desen takamayacak şu anki bilgisayarına da zaten 280W yeter.

Sadece RAM ekleseniz yeterli, o işlemci ve PSU ekran kartına fazlasıyla yeter.

MHz değerleri aynıysa problem olacağını düşünmüyorum bu modeli alabilirsiniz.

Hocam 400 Watt ne işine yarayacak ki, ilerideki bilgisayarına desen takamayacak şu anki bilgisayarına da zaten 280W yeter.

Adam yetersiz diyor. 280 watt normalde 50 watt tam yükte 75 watt çeken bir kart için yetmez. Ki işlemcide muhtemelen 95watt çekiyor. Bende de GTX 1050 var ASUS ROG STRIX modeli 600W PSU kullanıyorum. GT 730 sanma 1050'yi. Yetmez 280watt.

Yeni konular

Geri
Yukarı