GTX 1050 Laptop vs GTX 1050 Masaüstü

Genelde laptoplar için üretilen modeller M serisi yani Mobile odaklı oldugu için güç tüketimleri daha az kullanılan metaryeller masaüstü donanımlarda kullanılanlara göre daha az oluyor. Bunun sonucunda masaüsütü donanımlara nazaran laptoplarda kullanılan modeller daha düşük performans veriyor..

Genelde laptoplar için üretilen modeller M serisi yani Mobile odaklı oldugu için güç tüketimleri daha az kullanılan metaryeller masaüstü donanımlarda kullanılanlara göre daha az oluyor. Bunun sonucunda masaüsütü donanımlara nazaran laptoplarda kullanılan modeller daha düşük performans veriyor..
kardeş sen olayı yanlış anlamışsın burada konu gtx 1050m değil ki öyle bir ekran kartı yok. gtx 1000 serisi ekran kartlarında güç tüketimi düştüğü için performans kaybı olmadan laptoplarda da kullanılabiliyor.
asıl soru şu gamedodops sen ne istiyorsun yani bir yere gideceğin zaman oyunlarınıda yanında götürmek mi istiyorsun, yoksa benim gibi sadece evde rahat bir şekilde oyun mu oynamak istiyorsun

Benim anladığım; arkadaşımız masaüstü ve laptop ekran kartları modelleri aynı olsa bile performans farkını sormuş. Gtx 1050m diye bir ekran kartı olmadığını biliyoruz. Genel manada bütün laptoplarada kullanılan ekran kartları Mobile yani M serisi oluyor. Mesela Nvidia masaüstündeki GtX 980 i Laptopa taşırken yarı yarıya neredeyse özellik kısıyor.

kardeş sen olayı yanlış anlamışsın burada konu gtx 1050m değil ki öyle bir ekran kartı yok. gtx 1000 serisi ekran kartlarında güç tüketimi düştüğü için performans kaybı olmadan laptoplarda da kullanılabiliyor.
asıl soru şu gamedodops sen ne istiyorsun yani bir yere gideceğin zaman oyunlarınıda yanında götürmek mi istiyorsun, yoksa benim gibi sadece evde rahat bir şekilde oyun mu oynamak istiyorsun

Hocam ben kesinlikle laptop alacağım. Ya GTX 960M ya da GTX 1050. GTX 1000 serisiyle masaüstü kartların aynısını laptopa koyacaklar diye bir şey duydum. Bu doğru mu? Yoksa performans farklılıkları var mı?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı