GTX 1050 sistem elektrik faturasını çok etkiler mi?

BatuHan999

Hectopat
Katılım
8 Temmuz 2021
Mesajlar
1.125
Çözümler
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler. Bugüne kadar her şey normaldi. Ta ki annem merdivenlerden çıkıp eve girdiğinde ikimiz laf atışmasına tutulana kadar. Aşağı inip baktım herkesin faturası 150-85-195-220-150 gibi rakamlar gelmiş. Bizimkisi ise 457₺. Bayağı bir atıştık sonra düşündüm. Alt katta mühendisler var 3-4 kişi ofis gibi bir yer bir de ilk katta öğrenciler var bizim yaşıtlarımızda olan. E onlara da 100₺ fazla gelsin bu diğer rakamlar çok az. Neyse yani apartman geneline göre çok fazla geldi fatura. Bilgisayar kullanımım ise şu şekilde; sabah 9 gibi açıyorum, gün içinde 1-2 kere uykuya aldığım oluyor, gece 1-2 gibi de kapatıyorum. Her gün genelde bu şekilde kullanıyorum. Forumlara baktım genelde faturayı 10-15₺ etkiler diyorlar hadi ben çok hard kullanıyorum 50₺ etkilesin yine bu fatura fazla gibi. Sizlere bir danışmak istedim. Sistem özelliklerim ve PSU aşağıda cevaplarınızı bekliyorum saygılar.

  • MSI B450M-A-PRO Max.
  • AMD Ryzen 3 3200G APU.
  • MSI GeForce GTX 1050 Gaming X 2G 2 GB.
  • Sharkoon 650W 80 Plus.
  • 240GB SanDisk SSD + 500GB WD Blue HDD.
  • 2x8GB 3200MHz PNY XLR8 Gaming Epic-X RGB.
 
Hocam evdeki eşyalar A + ve üstü değilse yüksek gelmesi normal. Bizde her şey A + ve üstü 300 küsür geldi hafta içleri ev bir de boş yani kimse olmuyor.
 

Psunuz her zaman tam güç çalışmaz onuda hesaba katın. 50tl falan çok iyimser rakamlar bence.
 
Sistem tam yükte 250W kullansa ve günde 8 saat tam yükte oyun oynasan 8*30*0.250 60kW elektrik harcar bu da faturaya 75 TL ekletir.
 
Hocam evdeki eşyalar a + ve üstü değilse yüksek gelmesi normal. Bizde her şey a + ve üstü 300 küsur geldi hafta içleri ev bir de boş yani kimse olmuyor.

Hocam geneli 10-15 senelik çok taşınıyoruz. O yüzden emekliliğe kadar bizimkiler aralarında almayalım demişti geçenlerde.
Sistem tam yükte 250W kullansa ve günde 8 saat tam yükte oyun oynasan 8*30*0.250 60kW elektrik harcar bu da faturaya 75 TL ekletir.

Genelde masaüstüne bilgisayar günde 15 saat açıksa 3 saat oyun ya oynuyorum ya oynamıyorum.
 
PC kullanımı etkilemez bu kadar elektrik saglayıcınızdan sayac degisimi talep edin sayacta da bir şeyler olabilir.

Bana gecen ay 690 lira su faturası geldi hayatımda 690 lira elektrik ve doğal gaz faturası odemedim ben evde iki kişiyiz bir de.

Sayacı degistirdiler bu ay kac gelecek gorecegiz.
 
PC kullanımı etkilemez bu kadar elektrik saglayıcınızdan sayac degisimi talep edin sayacta da bir şeyler olabilir.

Bana gecen ay 690 lira su faturası geldi hayatımda 690 lira elektrik ve doğal gaz faturası odemedim ben evde iki kişiyiz bir de.

Sayacı degistirdiler bu ay kac gelecek gorecegiz.

O zaman bir konuşayım bizimkilerle ama hocam dediğim gibi eşyaların geneli 10-15 senelik.
 
Merhaba. Sadece masaüstü PC'nin kullanımının faturanın gelişini bu derece etkilememesi lazımdı. Aydınlatma elemanlarınız tasarruflu veya sıradan ampuller ise tümünü (WC, banyodaki karpuz, avize, aplik, abajur, masa lambası, vb. dahil olarak) LED armatürlerle en kısa sürede değiştirin. Abajur, aplik, vb. sadece dekorasyon amaçlı aydınlatma elemanlarında düşük watt'.lı özellikle filament LED vb. ampullerini kullananın. Faturanın fazla gelmesi evdeki pek çok kullanımın toplamıdır. Kullanılan cihaz ve makinelerin enerji sınıfı (A, A++, A+++, vb.) oldukça önemli olmasına rağmen periyodik bakımlarının (buzdolabı gibi) zamanında yapılması da toplam elektrik tüketimini olumlu yönden etkiler. Bir de istenmeyen bina içi elektrik kaçakları banyo, WC, mutfak, vb. ıslak yüzeylerden olabilir, yetkili bir elektrikçiyle gerekli tasarruf önlemleri alındığında da sonuç değişmiyorsa evin iç tesisatında kaçak elektrik akımı araştırmasını yaptırmanız çok iyi olur.

Örneğin 1050 watt, 11 000 BTU'luk Mitsubishi Elekctric inverter klima kullanımı olmadan geçen ay 160 tl. gelen faturamız akşamları soğuğu kırmak amaçlı birkaç saat olarak yaklaşık 1 ay boyunca kullanılınca faturamız 190 tl. olarak bu ay geldi. Bu şekilde artı olarak eklenen ev cihaz ve makinaları en basitinden toplamı 160 tl. den 190 tl'ye kolayca çıkarabilmiş oluyor. Bir de belirli bir kW'a kadar avantajlı (indirimli) olan faturalandırma uygulaması bulunmasına rağmen toplamda yüke dahil olan her ev makinası (bulaşık makinesi, çamaşır kurutma makinası, inverter klima, haftada 2 yerine 5-6 kere kullanılan elektrik süpürgesi, vb.) kullanılıp devreye girdiğinde genel toplamı etkileyerek gelen faturayı bir miktar daha artırır. Sadece masaüstü 650 watt'lık PC'nin 1 aylık günlük kullanımının toplamı bu noktaya getirebileceğini sanmıyorum, diğer yorum yapan arkadaşların da açıkça belirtebildiği gibi. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Merhaba. Sadece masaüstü PC'nin kullanımının faturanın gelişini bu derece etkilememesi lazımdı. Aydınlatma elemanlarınız tasarruflu veya sıradan ampuller ise tümünü (WC, banyodaki karpuz, avize, aplik, abajur, masa lambası, vb. dahil olarak) LED armatürlerle en kısa sürede değiştirin. Abajur, aplik, vb. sadece dekorasyon amaçlı aydınlatma elemanlarında düşük watt'.lı özellikle filament LED vb. ampullerini kullananın. Faturanın fazla gelmesi evdeki pek çok kullanımın topla mıdır? Kullanılan cihaz ve makinelerin enerji sınıfı (a, a++, a+++, vb.) Oldukça önemli olmasına rağmen periyodik bakımlarının (buzdolabı gibi) zamanında yapılması da toplam elektrik tüketimini olumlu yönden etkiler. Bir de istenmeyen bina içi elektrik kaçakları banyo, WC, mutfak, vb. ıslak yüzeylerden olabilir, yetkili bir elektrikçiyle gerekli tasarruf önlemleri alındığında da sonuç değişmiyorsa evin iç tesisatında kaçak elektrik akımı araştırmasını yaptırmanız çok iyi olur.

Örneğin 1050 watt, 11 000 BTU'luk Mitsubishi elekctric inverter klima kullanımı olmadan geçen ay 160 TL. Gelen faturamız akşamları soğuğu kırmak amaçlı birkaç saat olarak yaklaşık 1 ay boyunca kullanılınca faturamız 190 TL. Olarak bu ay geldi. Bu şekilde artı olarak eklenen ev cihaz ve makineları en basitinden toplamı 160 TL. Den 190 TL'ye kolayca çıkarabilmiş oluyor. Bir de belirli bir KW'a kadar avantajlı (indirimli) olan faturalandırma uygulaması bulunmasına rağmen toplamda yüke dahil olan her ev makinesı (bulaşık makinesi, çamaşır kurutma makinesı, inverter klima, haftada 2 yerine 5-6 kere kullanılan elektrik süpürgesi, vb.) Kullanılıp devreye girdiğinde genel toplamı etkileyerek gelen faturayı bir miktar daha artırır. Sadece masaüstü 650 Watt'lık PC'nin 1 aylık günlük kullanımının toplamı bu noktaya getirebileceğini sanmıyorum, diğer yorum yapan arkadaşların da açıkça belirtebildiği gibi. Kolay gelsin.

Hocam vallahi helal olsun A'dan Z'ye bilgileriniz için. Dediklerinizi dikkate alacağım. Teşekkür ederim.
 

Geri
Yukarı