Çözüldü GTX 1050 sistemde garip ses

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

berat3636

Hectopat
Katılım
14 Haziran 2021
Mesajlar
6.617
Çözümler
14
Yer
kars
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Her zamanki gibi canım sıkıldı oyunumu oynamak yerine BIOS ayarlarını kurcaladım. Yaptığım değişiklikler: CPU fan da arıza çıkarsa ses çalması, CPU 60 dereceyi geçerse ses çalması. Bir de CPU akıllı fan kontrol vardı o aktifti. Kapattım. BIOS'tan çıkmadan önce geri açmayı unuttum. Acaba CPU yandı mı?
Yoksa sadece 60 derece olduğu için ses mi çalıyor? Ama FX işlemcilerin yanma sınırı zaten 60 derece?
Heh asıl olayı anlatmadım. Konuyu açma sebebim çok yüksek ses çıkması PC'den. BIOS'u kaydettim ve çıktım aşırı yüksek ses çıktı. Coil Whine sesi gibi de değil uyarı sesi gibi de değil. Ama uyarı sesine benziyordu. Korktum tuşa bastım kapanmadı. Fişini çektim. 1 dk sonra geri taktım, bu sefer BIOS'a gelmeden direkt çalışır çalışmaz ses gelmeye başladı. Ve bu arada GPU çok ısınmıştı, fanları dönmüyordu. Sistem yandı mı? Lütfen bilgisi olmayan yazmasın. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sistemim:
Kingston 120 GB SSD.
MSI GTX 1050 ekran kartı. (MSI'ın kırmızı siyah modeli. 1050'lerin en üst versiyonu.)
Cooler Master 500W PSU.
AMD FX 8320 işlemci.
2x8 1600 MHz RAM.
Gigabyte GA-78LMT-S2P anakart.
Acer K242hyl 23.6 inç 60-75 Hz 1 ms FHD monitör.
Windows 10 Pro.
 
Çözüm
Format atabilirsiniz veya gereksizleri temizleyerek yer açabilirsiniz. Ayrıca konuya gelecek olursak BIOS'u sıfırlayabilirsiniz. BIOS içerisinde varsayılan ayarlara dönmek için bir yer veya tuş vardır diye düşünüyorum.
Babandan iste. Eğer o kadar uzun yıldır bilgisayar ile uğraşıyorsa bırak anakart pilini söküp takmayı, kasayı parçalarına ayırmayı biliyordur zaten.

Dediğim gibi şu an anlamaz 1995 de en son açmış PC. Hocam az önce BIOS'u sıfırlamak için açtım. Panik yaptım nereden sıfırlayacağımı bulamadım. Korktum tuşundan kapattım. Yukarıda yazdığım anakart ın BIOS ayarlarından nasıl resetleyeceğim anlatır mısınız lütfen?
Ve evet artık tuşundan kapanıyor.
 
Bu anakartı daha önce kullanmadım. Bu yüzden BIOS'u nasıldır hiç bir bilgim yok. AMD işlemci de kullanmadım hiç. Intel'de işlemci belirli bir sıcaklığı geçerse otomatik kapanıyor PC. AMD'nin FX işlemcilerinde bu var mı bilmiyorum. Bu yüzden açın belirli bir dereceyi geçerse kendini kapatır falan diyemeyeceğim. Daha önce bilgisayarın içini açmak gibi girişimleriniz oldu mu?
 
Bu anakartı daha önce kullanmadım. Bu yüzden BIOS'u nasıldır hiçbir bilgim yok. AMD işlemci de kullanmadım hiç. Intel'de işlemci belirli bir sıcaklığı geçerse otomatik kapanıyor PC. AMD'nin FX işlemcilerinde bu var mı bilmiyorum. Bu yüzden açın belirli bir dereceyi geçerse kendini kapatır falan diyemeyeceğim. Daha önce bilgisayarın içini açmak gibi girişimleriniz oldu mu?

Kasanın kapağı hep açık. Hiç içini sökmedim. Hocam ben bu konulardan pek anlamıyorum. Anakartımın BIOS ayarlarını internetten bulup söyleyebilir misiniz lütfen?
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videodan bakarak bahsedilen pili söküp PC'nin düğmesine basın. Fakat PC güce bağlı olmasın. Sonra bir süre bekleyin (10 dk civarı) bekledikten sonra pili geri takın. BIOS'unuz sıfırlanacaktır diye düşünüyorum.
 
Herkese çok teşekkür ederim. Fabrikanın eklediği düt sesinin çıkmasını sağlayan kasanın içinde olan hoparlörden geliyormuş ses. CPU fan uyarı yı aktif etmiştim o yüzden miş. Bir sorum daha var. Son 4 gündür PC'yi kapattıktan sonra fana güç gelmedikten sonra fan dönerken elimi fan a dokundurup durduruyor dum zevkine. Acaba o yüzden mi böyle oldu? Çünkü 1 ay önce de bu uyarı seslerini aktif etmiştim bir şey olmamıştı. Bir sorum daha var. Ekran kartımı her gün FurMark test programına koyuyorum ve 15-20 dk açık kalıyor. Geçen ay başından kalktım 11 dk açık kaldı. Geldiğimde coil whine vardı aşırı yüksek sesle. Yüke girince oluyordu coil whine. O gün açmadım ertesi gün açtım düzelmiş Ti. Yani sağır eden bir ses değil de zor duyulan bir ses vardı. Şu anda da hiçbir şey yok. Kendi kendine nasıl düzeldi?
@403052 hocam bir sorum olacak. Siz benim her konuma cevap yazıyorsunuz. Hangi saatte konu açarsam açayım her açtığım konuda mesajınız var. Uyuduğunuza ve robot olmadığınıza emin misiniz? :D
 
Son düzenleme:
Hafta içi 16:00'dan önce aktif değilim. Cuma günleri 13:00'da aktif olabiliyorum, hafta sonu tüm gün aktifim.
 

Geri
Yukarı