Merhabalar, birkaç haftadır yaşadığım soruna yardımcı olursanız çok sevinirim. Kaç haftadır uğraşmaktan yoruldum diyebilirim. Konu biraz uzun ve çok donanım terimlerine aşina değilim hatam olduysa kusuruma bakmayın. Birkaç hafta önce bir tanıdığım sıfır şekilde MSI GTX 1050 Ti hediye etti. 1050 Ti ekran kartını taktığımda monitöre görüntü gelmedi. Belki monitör ve kasa arasındaki kablodan dolayı diyerekten dönüştürücüyle denedim yine olmadı.
Başka bir monitörle denediğimde yine çalışmayınca bilgisayarcıya götürdüm. Ertesi gün bilgisayarcı da yeni ekran kartının driverını yükleyince bilgisayar çalışmıştı (işin garibi sadece dönüştürücüyle ekrana görüntü geliyor direk HDMI kabloyla görüntü alamadım). Neyse eve götürüp denediğimde sıkıntısız bir şekilde çalıştı. Ama asıl olay ertesi gün oldu. Çünkü bilgisayar sürekli restart atıyordu. Sorunun BIOS'tan kaynaklandığını düşünsem de anakartında bu sürede zarar gördüğünü düşündüm çünkü plastik koku geliyordu.
Bilgisayarcıya götürüp sorunun anakarttan olabileceğini ve üzerindeki donanımlar değişmeden sadece bendeki H61H2-M17 model anakartın uyacağını söyledi. Sonra benzer bir anakartı taktıklarında çalıştığını ama ekran kartını takınca da anakartın yine cortladığını söylediler
Anakartın MSI GTX 1050 Ti kaldırmayabilirmiş. GTX 1050Ti'nin kaldıracağı kapasitede anakart alayım dediğimde yine işlemcinin ve RAM'inde değişmesi lazım dedi. Bu yüzden ya sistemi sıfırdan yenilenecek veya eski ekran kartıyla devam edeceksin dedi. Şimdi arkadaşlar benim sorum burada.
1. Kaldıracak kapasitede başka bir anakart alsam uyumlu ve sorunsuz şekilde diğer parçalarla çalışır mı ? (Olursa da neler olur söylerseniz çok sevinirim.)
2. Bende olan modelde anakart veya parçalar MSI GTX 1050Ti'yi kaldırır mı? (Olmazsa en güncel hangi ekran kartları önerirsiniz?)
Sistem bilgilerim resim olarak yükledim. Yardımcı olursanız çok sevinirim tekrardan.