GTX 1050 Ti driver güncellemesi sonrası daha az MHz'de çalışıyor

Berkay058

Hectopat
Katılım
7 Haziran 2020
Mesajlar
1.291
Makaleler
1
Çözümler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Dün gelen Game Ready driver güncellemesini yaptım bugün. Ekran kartım MSI GTX 1050 Ti Gaming X. Driver güncellemesinden sonra MSI Afterburner'den baktığımda GPU clock ve Memory clock normalinden kat kat daha düşük. Güncelleme yapmadan önce 1300 MHz'lerde gözüküyordu ama bu son güncellemeden sonra GPU clock 139 MHz ve Memory clock 405 MHz gözüküyor. Güncellemeden önce oyunlara girdiğimde 1757 MHz'de çalışıyor gösteriyordu ama bugün güncellemeden sonra test etmek için assetto Corsa'ya girdim ve verilere baktığımda 987 MHz ile çalışıyordu. Sizce bu değerler normal mi? (Oyun yüksek ayarlarda ve 4X anti-aliasing açık)
 
MSI Gaming App programından Gaming mod seçeneğini seçtiniz mi? Kapanmış olabilir.


1601389647253.png
 
Gaming App'i açtım ve Gaming modu açıktı. Arkada MSI Afterburner'de açıktı. Bir an o açıldı ve değerler eskisi gibi oldu sonra yine düştü.
 
Bende dün ekran kartıma gelen güncellemeyi yaptım 1660 Ti ama ne olduysa mavi ekran yiyip durdu en sonunda ekran kartı güncellemelerini silerek düzelttim NVIDIA 3000 serisi sattırmaya çalışıyor olabilir.
 
Ne yapmalıyım sizce bir önceki güncellemeyi mi yüklemeliyim? İçim hiç rahat etmiyor o değerleri gördükten sonra.
 
Ne yapmalıyım sizce bir önceki güncellemeyi mi yüklemeliyim? İçim hiç rahat etmiyor o değerleri gördükten sonra.

Sizin için bende son gelen güncellemeyi yaptım bir de ben deneyeceğim.
 
Sonradan aklıma geldi belki de iyi bir şeydir. Önceden ekran kartım boşta 59-60 derecelerde dolanıyordu ve dediğim MHz'ler yüksekti. Şimdi ise az olduğu için 40-42 derecelere dolanıyor.
 
Sonradan aklıma geldi belki de iyi birşeydir. Önceden ekran kartım boşta 59-60 derecelerde dolanıyordu ve dediğim MHz'ler yüksekti. Şimdi ise az olduğu için 40-42 derecelere dolanıyor.
Belki de önceki güncelleme sürümü bir hataydı :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı