Çözüldü GTX 1050 Ti ekran kartı ile 4K'da 144Hz alınmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bütçe
8500 TL

Mr. Koala

Kilopat
Daha fazla  
Herkese selamlar.
Yazılım işiyle uğraşıyorum ve oyun oynuyorum. Samsung LS28AG700nuxuf marka model monitörü satın aldım. 4K 144Hz 1ms bir monitör. Fakat 4K çözünürlükte 144Hz alamıyorum. Maksimum 60Hz verebiliyor. Ben ekran kartımla alakalı diye düşünüyorum çünkü 2K çözünürlükte 144Hz alabiliyorum. Bağlantım DP üzerinden.
Sizce sebebi ne olabilir?
Bu arada monitörü çok beğendim. Görüntüsü çok iyi gerçekten. Ölü piksel vb. Olmayan bir monitör denk geldi sonunda. Eğer destek alamıyorsam geri vereceğim ve LC27G75Tqsmxuf olan 2K 240Hz olan modeli alacağım.
Sistem bilgileri:
  • - Intel i5 6600K.
  • - MSI H170 Gaming M3.
  • - NVIDIA ITX GTX 1050 Ti.
  • - HyperX furry 2166MHz 8 GB X 2
  • - Cooler Master G500 500W 80+ Bronze.

1649684973114.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam, 4K 144 Hz ciddi bir değer. Daha üst seviye ekran kartları verebilir. Dediğim gibi özel çözünürlük ile de deneyebilirsiniz.
Tamamdır hocam. Stabilse devam edebilirsiniz.

Herkese selamlar. An itibari ile monitörü geri vereceğim kargoyu bekliyorum. Yorumları yapayım. Çünkü bu monitör için hiç yorum yok ülkemizde.
İlk olarak fiyatına göre bence çok çok iyi bir monitör. Girişleri güncel ve rakiplerinin yarı fiyatına satılıyor.
Renkler bence yeterince iyi.
En sevdiğim özelliği hiç ölü piksel olmaması ve hiç ışık sızması olmamasıydı. Abartmıyorum ışık sızması sıfır (0).
Bunun yanında geri verme nedenlerimi sıralayayım.
Öncelikle HDR açınca renkler çok iyileşiyor evet fakat HDR açtıktan sonra beyazlar parlıyor. Bunu oyun oynarken flan anlamıyorsunuz elbette ama mesela masaüstü arka planı siyahsa sağ altta saat kısmı yazılar beyaz olduğu için local olarak parlıyor. Işık sızması gibi. Mouse imlecini takip eden beyaz bir parlama var dikey olarak. Kademe kademe ilerleyen.
Hz problemlerimi üstte yazmıştım zaten. Buna ek olarak oyun oynarken DP ile bağlısınız örneğin Alt Tab yapınca kapanıp açılıyor monitör. Her Alt Tab yaptığınızda veya oyuna girip çıktığınızda kapanıpk açılması gerekiyor yeniden ve yeniden. Bunun da bazı bugları var. Yazılımsal hatalar bence. Böyle sürekli Alt Tab yapınca bazen ekran gelmiyor. Sesler falan geliyor ama ekran gelmiyor.
Üstteki konuyla bağlantılı olarak en önemli eksisi ise; monitörü 4K olarak masaüstünde kullanıyorsanız oyunlarda sorun oluyor. Örneğin LoL'e giriyorum, oyun için çözünürlük 2K ise Alt Tab çekersem ekran yeşil oluyor ve bir daha giremiyorum. Ek olarak HDR açıkken ve Hz değeri yüksekken çok kontrastlı videolarda görsellerdeki gibi yarım saniyelik kadar bozulmalar oluyor. Ek olarak yine masaüstü çöznürlüğü 4K ve 2K olarak değiştirdiğimde hiçbir türlü CS:GO'da 1280x1024 olarak oyuna giremedim. Ekran gelmiyor. Aşağıdaki gri görsel CS:GO'dan. Sesler ve tıklamalar var ama görüntü yok.
İşin özeti olarak fiyatına göre bence harika bir monitör ama benim gibi kullanmak için uygun değil. Her şeyi 4K 144Hz olarak açıp kullanacağım diyenler için ideal. Aslında hiç geri vermek istemiyorum çünkü ölü piksel ve ışık sızması yok. Fakat ekran kartları fiyatı malum. Bir monitöre bu kadar yatırım yaptıktan sonra bir süre ekran kartı almam mümkün olmadığı için iade edip 2K olan versiyonu almayı düşünüyorum. Ekran kartı alabilecek gibi olsaydım kesinlikle iade etmezdim.
-- Önemli --
Bir de genel bir konudan bahsetmek istiyorum. Bence bu yorumlarımı okursanız size faydalı olacaktır.
Ben uzun ve çok detaylı bir araştırmadan sonra bu monitörü aldım. Neden böyle söylüyorum. Çünkü bu monitör yurt dışında 700$ civarı satılıyor. Bunun 2K 240Hz olanı da aynı fiyat. Bunların Türkiye fiyatı 8500 TL. Yani sadece doları çevirsek vergisiz 10000 TL yapıyor en az. Samsung Türkiye için çok güzel bir fiyat sunuyor.
Samsung dışında şimdi işin çirkin tarafına gelelim. Kral Samsung fiyatları çok güzelken örneğin bir Gigabyte M27Q monitörü bugün 8000 TL civarı bulabiliyoruz Türkiye'de. Aslında yurt dışı fiyatı 350$ civarı olan bir monitör. Ve ya ASUS'un muadil bir 2K monitörü 6000&7000 TL'ye satılıyor. Bu bence Türk satıcılarının ahlaksız politikasından ve YouTube kanallarının sponsorlu tanıtım yapmasından kaynaklanıyor. Ben yurt dışında birkaç sağlam kanaldan Samsung incelemesi izlerken hepsinde ortak şuydu; Samsung monitör göndermiyor biz satın alıyoruz dediler. Fakat diğer markalar inceleme ürünü gönderdiği için onlar popüler oluyor. Riting.com girin bakın derim.
Kısacası kral Samsung'un fiyat politikası için bile alınabilir kararsızlık durumunda. Bu fiyata 144Hz 4K monitör bu kalitede bence zor yani.

1649930000373.png

1649929984391.png

Dosya Ekleri

• IMG_3512.jpeg
    IMG_3512.jpeg
    109 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim. 4K 144Hz masaüstünde kullanacağım çalışırken. Oyunları ise 1080p çekerek oynamaya devam edeceğim. Şimdi kabloyu kutudan çıkan kablo ile değiştirip deniyorum.

Kartın markası tam olarak

MSI GEFORCE GTX 1050 TI AERO ITX 4G OCV1 4GB GDDR5 128bit NVIDIA Ekran Kartı​

10 ile baslayan serilerde alamazsin, en az 1650 lazim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı