GTX 1050 Ti ekran kartının pinleri silinmiş ve görüntü vermiyor

• Konuyu başlatan Latto
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 3.246

Latto

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar resimde göstermiş olduğum sorun görüntünün açılıp açılmamasına engel olur mu? Dün ekran geliyordu masaüstünde geziyordum ama oyun açınca falan FurMark yapınca görüntüyü kesiyordu ama kasa çalışıyordu. Bugün ekran kartını taktığımda görüntü bazen veriyor bazen vermiyor açıp kapatıyorum sürekli görüntü gelmiyor ekrana. Ekran kartı modeli: EVGA NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB.

Pek bilgi sahibi degilim ama benim eski laptop ramlerinin pinlerini silgi ile silmistim. Kibarca dikkatlice silmistim

Sorun başka bir şeyden kaynaklanıyor olabilir başka bir ekran kartı veya işlemci üzerinden görüntü almaya çalışır mısınız?
Eski ekran kartımı takıyorum hiç bir sorun yok hocam. GT740M o da.
350W ama baya oldu pc yi alalı ve çoğunlukla açık duruyor pc. Ama ekran kartı ssc modeli olduğu için pin girişi istemiyor ekstra bir gücü var galiba içerisinde.

İki durum var ama birincisi daha mantık çerçevesinde. O işaretlediğiniz korozyona uğramış pinler karta anakart üzerinden güç sağlayan pinler. Korozyon yüzünden yollarda kopukluk ya da incelme olmuş olabilir. İkinci olarak da PSU ile ilgili bir sorun yaşıyor olabilirsiniz. Ama resime bakınca ilk ihtimal daha güçlü.

Bunu nasıl düzeltebiliriz hocam? Çok masraf çıkar mı? Veya evimde kendim halledebilir miyim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…