GTX 1050 Ti ekran kartının pinleri silinmiş ve görüntü vermiyor

• Konuyu başlatan Latto
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 3.252

Latto

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar resimde göstermiş olduğum sorun görüntünün açılıp açılmamasına engel olur mu? Dün ekran geliyordu masaüstünde geziyordum ama oyun açınca falan FurMark yapınca görüntüyü kesiyordu ama kasa çalışıyordu. Bugün ekran kartını taktığımda görüntü bazen veriyor bazen vermiyor açıp kapatıyorum sürekli görüntü gelmiyor ekrana. Ekran kartı modeli: EVGA NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB.

Kendiniz halledemezsiniz mikro lehimleme düzeyinde bilgi ve beceri gerekli. İşini bilen birileri bakmalı ama tahminimce 600TL'yi geçmemesi lazım. Ekran kartı kötü değil masrafa değebilir.
Kartı zaten Letgodan bilgisayara ara sıra reset atıyor diye 800 tl ye aldım hocam. İşlem görmemiş kart reballing, mining vs yapılmamış bir kart zaten tertemiz duruyor. Sizce adamında yaşadığı bu sorun bu pinlerden olabilir mi? Çünkü adam kendi sisteminde de denemiş psu ihtimali olmayabilir

Büyük ihtimalle evet sorun kaynağı zaten bu gibi duruyor. Aslında işini bilen için gayet basit bir işlem.

Multimetre ile o sorunlu yolları kontrol ettiniz mi? Eğer o pinler çürümüşse yeniden yol çekilmesi lazım. Genelde sıvı teması durumunda oluyor böyle sorunlar. Nem nedeniyle bakır yollar oksitlenip çürüyor. Micro soldering (ince, hassas lehimleme) yapabilen birisi tamir edebilir.

Hocam zaten ekran kartının arkasında oksitlenmiş yani böyle yeşil bir şeyler var sadece bir yerinde gördüm yok denecek kadar az. Büyük ihtimalle sorunun kaynağı pinler ile alakalı. Şimdi bunu ben nerede yaptırabilirim? Ve ortalama ne kadar masraf çıkar zaten karta 800 verdim buna da 500, 600 bayılmak istemiyorum

Nerede ikamet ediyorsunuz?

Elektronikçiler yapar. Aslında yapılacak iş basit ama ustalık gerekir. O yüzden tam durumu görmeden değer biçmek yanlış olur.
Önce kart üzerindeki sorunlu bölge izopropil alkol ile temizlenir. Daha sonra uygun kesitli emaye kaplı tel ile tek tek sorunlu pinlerden yeni yol çekilir. İşin ehli bir elektronikçi için maksimum 10 dakikalık bir iş.

Nerede ikamet ediyorsunuz?
Kocaeli, İzmit ilçesi hocam.
Herhangi bir elektronik, elektrikçi bu işten anlar mı? Yarın götürüp baktırmayı planlıyorum nereye götürmeliyim hocam kartı?

Kocaeli, İzmit ilçesi hocam.

Herhangi bir elektronik, elektrikçi bu işten anlar mı? Yarın götürüp baktırmayı planlıyorum nereye götürmeliyim hocam kartı?

Hmm. Herhangi bir elektronikçiye götürmeyin. Mikro lehimlemeden anlayan birine götürmek lazım. Yoksa yapılabilecek kartı da mevta ederler.

Hmm. Herhangi bir elektronikçiye götürmeyin. Mikro lehimlemeden anlayan birine götürmek lazım. Yoksa yapılabilecek kartı da mevta ederler.
Hocam ekran kartı sabah ısınınca görüntü vermedi baya bi daha sonra söktüm baya bi dışarıda bekledi soğuktu ve tekrar kasaya taktım. Şimdi görüntü verdi ve furmark testini yaptım tam ekran gitmeden önce video çektim gördüğünüz gibi ısınmadan dolayı mı acaba dedim ama anlamadım bi bakarsanız sevinirim
Hocam evde kendim geçici bir çözüm bulabilir miyim buna?

Dosya Ekleri

• D247C291-E1C7-431F-94F4-2E1DE3E95D6B.png
    845,3 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:

81 derece yazıyor sanırım. Bir ihtimal termal macunu kontrol edin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…