GTX 1050 Ti "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti" hatası

loneytunes

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, sorunum tam olarak bu. Ekran kartım GTX 1050 Ti. Sorun her zaman karşıma çıkmıyor 4 5 günde bir geliyor, sonra bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Çünkü bilgisayardan ses gelmemeye başlıyor.

Ara sıra da olsa rahatsız edici bir durum, donuyor sonra ekran kararıp geliyor ve sesli olan hiç bir uygulamanın veya videonun sesi gelmiyor.

Dipnot: Arkadaşlar ben monitörü 2 3 hafta kadar önce değiştirdim, eski monitör VGA idi bu yüzden dönüştürücü kullanıyordum. Fakat yeni monitör aldıktan sonra (HDMI ve DVI destekliyor) hala dönüştürücü takılı halde kullanıyorum, çünkü onu çıkarınca kabloyu ekran kartına nedense takamadım. Bunun bir sebebi olabilir mi dönüştürücünün?

Son düzenleme:
Ara sıra da olsa rahatsız edici bir durum, donuyor sonra ekran kararıp geliyor ve sesli olan hiç bir uygulamanın veya videonun sesi gelmiyor.
Sürücüleriniz güncel olmadığı için böyle bir sorunla karşılaşıyor olabilirsiniz. Sürücünüzü NVIDIA sayfasından indirin ve kurun.

:ünkü onu çıkarınca kabloyu ekran kartına nedense takamadım. Bunun bir sebebi olabilir mi dönüştürücünün?
Bu dediğiniz şey mümkün değil. HDMI veya DVI kablosuyla dönüştürücüsüz görüntü alabilirsiniz.

Sürücüleriniz güncel olmadığı için böyle bir sorunla karşılaşıyor olabilirsiniz. Sürücünüzü NVIDIA sayfasından indirin ve kurun.

Bu dediğiniz şey mümkün değil. HDMI veya DVI kablosuyla dönüştürücüsüz görüntü alabilirsiniz.
Evet ama eski monitör varken dönüştürücü ben takmadım anlamadığım için, anlayan birine yaptırmıştım fakat monitör aldıktan sonra hala şuan dönüştürücü ile kullanıyorum. Çünkü ben dönüştürücü çıkarınca o kabloyu ekran kartına takamıyorum, sebebi ne bilmiyorum belki dönüştürücü takıldığı için o kısmı kapatmıştır, açıp öyle dönüştürücü olmadan takmam gerek fakat bilgim yok.

Sürücüler Nvidia denetim masası - Geforce Experience ve Game Ready Driver son sürümleri güncel başka varsa bilmiyorum maalesef.

Fotoğraf atsan? Abartmadan biraz zorla.
Ben kabloyu VGA takıyormuşum :D, dönüştürücü çıkardım ve HDMI kablosunu taktım şuan sorun yok. Aynı hata da nadiren gelebilen bir hataydı, eğer gelirse tekrar buraya mı yazayım yoksa başka konumu açayım? Teşekkürler bu arada.

Edit: Geforce Nvidia sitesine girdim ve otomatik sürücü ara dedim, Java güncel değilmiş onu güncel yaptım. Başka bir şey bulmadı.

Monitörün DVI Kablosu farklı tip olabilir bu sorun benim dvi dönüştürücüsü ile başıma gelmişti. O yüzden uyumsuz olabilirler, yüklediğim görselde DVI tipleri mevcut. HDMI ise zaten bir problem çıkmaması gerekiyor bildiğim kadarı ile hdmi kabloları standart. Ayriyeten Nvidia'nın sitesinden güncel sürücüyü indirin ardından eski sürücüyü sistemden tamamen kaldırın. Daha sonra güncel sürücüyü yüklediğinizde problemin ortadan kalkmış olması gerekiyor.

Dosya Ekleri

• dvi tipleri.jpg
    dvi tipleri.jpg
    23,8 KB · Görüntüleme: 83
Monitörün DVI Kablosu farklı tip olabilir bu sorun benim dvi dönüştürücüsü ile başıma gelmişti. O yüzden uyumsuz olabilirler, yüklediğim görselde DVI tipleri mevcut. HDMI ise zaten bir problem çıkmaması gerekiyor bildiğim kadarı ile hdmi kabloları standart. Ayriyeten Nvidia'nın sitesinden güncel sürücüyü indirin ardından eski sürücüyü sistemden tamamen kaldırın. Daha sonra güncel sürücüyü yüklediğinizde problemin ortadan kalkmış olması gerekiyor.
HDMI kablosu ayrıymış onu düzelttim, dediğim gibi VGA kablo ile yapmaya çalışıyormuşum.

Sürücü içinse Nvidia TR sitesine giriyorum fakat neyi yüklemem gerektiğini bilmiyorum. Otomatik algılama yapıyorum, Java buluyor sürekli (yükledim yinede). Başka ne yapmalıyım?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı