GTX 1050 Ti i5 7400 Sistemde FIFA 22 düşük FPS veriyor

Daha fazla  
GTX 1050 Ti.
i5 7400.
8 GB RAM.
FIFA 22'de FPS'i sabitlemezsem 80-90FPS civarında dolaşıyor. Monitörüm 60Hz olduğu için takılmalara sebep oluyor. Bu sebeple 60FPS'e sabitliyorum ancak sabitleyince oyun içinde 50-55 FPS aralarında dolaşmaya başlıyor. Sorunu nasıl çözebilirim?

Denedim. 60FPS in üstünde olduğu için oyun takılıyor yani akıcı oynamam için illaki 60a sabitlemem lazım. Ama garip bir şey fark ettim. 70e sabitlediğimde de 68-69 arasına düştüğü oldu yani kaça sabitlersem 1-2 altına düşüyor FPS.

1-2 FPS altında düşmesi normal o yüzden 70 demiştim ama 65 gibi değerleri de deneyebilirsin yada 63 gibi 60 a yakın olur senin açından daha iyi olur. Birde monitör Hz inden daha yüksek FPS aldığı için akıcı oynayamayan ilk defa duyuyorum.

1-2 FPS altında düşmesi normal o yüzden 70 demiştim ama 65 gibi değerleri de deneyebilirsin ya da 63 gibi 60'a yakın olur senin açından daha iyi olur. Bir de monitör Hzinden daha yüksek FPS aldığı için akıcı oynayamayan ilk defa duyuyorum.

59 alırsa sorun çözülürmü

1-2 FPS altında düşmesi normal o yüzden 70 demiştim ama 65 gibi değerleri de deneyebilirsin yada 63 gibi 60 a yakın olur senin açından daha iyi olur. Birde monitör Hz inden daha yüksek FPS aldığı için akıcı oynayamayan ilk defa duyuyorum.
Deneyip sonuçları paylaşacağım. Hz üstü FPS için de şöyle söyleyeyim, bütün oyunlarda aynı bilmiyorum. FPS 60 ın üstüne çıktığı zaman oyun akıcı gelmiyor. Bu yüzden oyunları hep vsync açık oynuyorum.

Deneyip sonuçları paylaşacağım. Hz üstü FPS için de şöyle söyleyeyim, bütün oyunlarda aynı bilmiyorum. FPS 60 ın üstüne çıktığı zaman oyun akıcı gelmiyor. Bu yüzden oyunları hep vsync açık oynuyorum.
Genelde monitörün düşük Hz olsa bile FPS ne kadar fazla olursa olsun input lag azalıyor diye biliyorum aslında iyi olması lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı