GTX 1050 Ti ve i5 8500 darboğaz sorunu

UmutKara

Hectopat
Yer
Uşak/Merkez
Daha fazla  
Arkadaşlar güçlü olan oyunlarda işlemci %100 kendini kullanıyor, GPU %20 civarları bazen %0 bile oluyor oyun donup kalıyor. Bu kadar darboğaz olacağını sanmıyorum. Cevap yazan arkadaşlara teşekkürler.
Sistemim;
  • CPU: Intel Core i5-8500
  • GPU: Asus GTX 1050-Ti 4 Gb
  • SSD: TOSHIBA-TR200 240GB
  • HDD: WD Blue 1TB
  • HDD: Seagate Barracuda 7200 1TB
  • RAM: G.SKILL Aegis DDR4 2133 C15 1x8GB
  • MBD: MSI H310M PRO-VH (MS-7B33)
  • PSU: 600W

Son düzenleyen: Moderatör:
O segmentteki bir işlemci ve 1050ti gibi bir ekran kartının darboğaz yapma olasılığı çok düşük arkadaşların dediği gibi. Daha detaylı bir araştırma yapmanı tavsiye edebilirim.

Bilgisayarım>Sağ tık>Yönet>Aygıt Yöneticisi>Görüntü bağdaştırıcılarını kontrol edermisin? donanımı sına seçeneğinede basabılırsın.

Öncelikle işletim sistemini bir güncelle derim. Vista mazi de kalan bir işletim sistemi elinizde ki parçalar çok güncel bu yüzden bir temiz kurulum ile Windows 10 kurun lisans olayına da kafanızı takmayın piyasa'da çok uyguna Win 10 Pro keyleri var. Bunun Dışında HDD Smart verilerini kontrol edin. HDD sağlam mı değil mi diye. Ayrıca tüm sürücüler güncel olsun, Bunun dışında o işlemcinin GTX 1050 Ti gibi bir kart'a darboğaz yapması imkansız GTX 1080'le bile sıkıntı yapmaz yani başka bir problem var, bana kalırsa işletim sistemi kaynaklı gibi

Arkadaş şaka mısın sen, o sistemle vista mı kullanıyorsun:D XP kullansaydın keşke.
Öncelikle işletim sistemini bir güncelle derim. Vista mazi de kalan bir işletim sistemi elinizde ki parçalar çok güncel bu yüzden bir temiz kurulum ile Windows 10 kurun lisans olayına da kafanızı takmayın piyasa'da çok uyguna Win 10 Pro keyleri var. Bunun Dışında HDD Smart verilerini kontrol edin. HDD sağlam mı değil mi diye. Ayrıca tüm sürücüler güncel olsun, Bunun dışında o işlemcinin GTX 1050 Ti gibi bir kart'a darboğaz yapması imkansız GTX 1080'le bile sıkıntı yapmaz yani başka bir problem var, bana kalırsa işletim sistemi kaynaklı gibi
Yazılanı iyi okuyun programda öyle çıkmış normalde windows 10 kullanıyorum.
İşlemciyi aliexpress'den felan mı aldınız.
Yok vatandan.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı