GTX 1050 Ti ve X4 950 Oyun Performansı

Kaltroh

Kilopat
Katılım
27 Aralık 2017
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
  • AMD 7th Gen Athlon™ X4 950 3.5GHz
  • GTX1050Ti 4GB
  • 8GB DDR4
  • 1TB HDD
  • 400W Güç kaynağı

Bu özellikte bir sistem toplayacağım. Kaç FPS alırım ve nasıldır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem tahmin ettiğim fiyatlardaysa iyi. Güç kaynağının modeli ne?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Athlon X4 950 ve GTX 1050 Tİ kullanıcısı olarak cevap vermek istedim.
Öncelikle internette bulduğunuz X4 950 ve 1050 Tİ performans testlerini unutun.
Normalde 1050 Tİ GTA 5'de ultra ayarlarda MSAA kapalı halde 40 FPS civarı veriyor olması lazımken, ben aynı testte 50 FPS üzeri değerleri gördüm.

Hiçbir beklentim olmadan sadece zevkine 4K ultra ayarlarda GTA 5 testi de yapmak istedim. Nasıl olduysa 25-30 FPS arası değerler verdi. Çok şaşırmıştım. Ben 5 FPS mi verir yoksa 15 FPS mi verir diye düşünüyordum.

Ama şu da var. X4 950 ve 1050 Tİ kullanan biri olarak söylüyorum, mümkünse bu işlemciyi 1050 Tİ için almayın.

Sadece GTA 5 testi yaptığım için oradan örnek veriyorum. 1080P ultra ayarlarda 4x MSAA ve FXAA açık şekilde oynuyorum. 30-50 FPS arasında geziyor.

Fakat işlemci gücü gerektiren yoğun sahnelerde %10 %20 darboğaz olabiliyor. Bu durumda FPS yine 30 civarında kalıyor fakat neden %20 daha fazlasını almayasınız?
Çimen ayarını ultraya almayı sevdiğimden, 4x MSAA da birleşince ormana daldığınızda çok ot olan yerlerde 25 FPS'ye de düşebiliyor.

İşlemci olarak ileride ryzen alırım diye bir düşünceniz yoksa, x4 950 yerine aynı fiyata Pentium G4600 ve H110 anakart alırsanız aynı fiyata %15 civarı daha yüksek performans alırsınız ve darboğaz da kalkmış olur.

Bir de şu var. İşlemci seçerken dahili grafik biriminin çok da önemli olmadığını düşünmüştüm. Nasıl olsa ekran kartı var, dahili GPU olmasa da olur diyordum. Ama sonradan korktuğum başıma geldi.

Ekran kartının fanlarında küçük bir sorun çıktı. İnternetten satıcıya ulaşıp gerekli kargo bilgilerini aldım ve bir elimde tornavida, kartı söküp kutuya koymayı düşünüyorum. Bilgisayarı kapatıp kartı söktüm ve kutusuna koyup Aras Kargo şubesine gidecektim.

O anda bilgisayarı ekran kartı olmadan test etmek istedim. Bakalım oyunlar açılıyor mu diye deneyecektim.
Açmaya çalıştım, fanlar döndüğü halde monitöre görüntü gelmedi. Tabi hala sorunun olmayan GPU olduğunun farkında değilim.

Msi anakarta birkaç LED koymuş. Bir baktım GPU ve VGA ışığı yanıyor. Yanında da DEBUG LED yazıyor. Anladım ki bu ışıklar hata kodu görevi görüyor.
O anda aklıma işlemcide dahili grafik birimi olmadığı geldi.

Ve sonuç olarak ekran kartını yerine takıp, o fanları boru gibi öten kartın sesine katlanmak zorunda kaldım.

Ekran kartını servise göndersem 20-30 gün süreceği için bu da imkansız.

Demek ki neymiş, dahili GPU önemsiz dememek lazımmış. Demek ki o GPU önemliymiş :)

Yani sizin yerinizde ben olsam G4600 alırdım, tercih size kalmış.
 
İşlemci olarak ileride ryzen alırım diye bir düşünceniz yoksa, x4 950 yerine aynı fiyata Pentium G4600 ve H110 anakart alırsanız aynı fiyata %15 civarı daha yüksek performans alırsınız ve darboğaz da kalkmış olur.
Bu sistemi öneriyorsunuz galiba.Bütçe açısından bana da uyuyor.Teşekkürler...
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    51,5 KB · Görüntüleme: 129
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı