GTX 1050'den RX6600'e geçtikten sonra sistem kasıyor

Bahabusa

Hectopat
Arkadaşlar GTX 1050'den RX6600'e geçtim. DDU üzerinden NVIDIA sürücülerini silmeme rağmen yeni kartımı taktığımda ekranın kasıyor. Mouse atlaya atlaya hareket ediyor. FurMark testinde GPU kullanımı çok oynak, dalgalı dalgalı test yapıyor. Oyun açayım dediğimde hata veriyor. Sebebi nedir?

Anakart: Gigabyte Z97-HD3.
CPU: i7 4790K.
Eski GPU: GTX 1050 2 GB.
Yeni GPU: Sapphire Pulse RX6600 8 GB.
RAM: 16 GB RAM.
SSD: 256 GB SATA.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni sürücü kurduktan sonra Hz sifirlanabiliyor. Su an Hz daha dusuk olarak ayarliysa ve yapilabiliyorsa yukseltin.

Son düzenleme:
Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Sanırım anakart ve işlemci o ekran kartına göre düşük oluyor. FurMark dalgalı olmasının sebebi darboğaz kaynaklı olabilir.
Hocam bildiğim kadarıyla FurMark testinde darboğazın pek bir önemi yok.
Ekran kartı darboğaz yapıyor olabilir veya yeni GPU da arıza olmuş olabilir.
Bu gün 5-6 açılıştan bir tanesinde sorunsuz bir şekilde açıldı. Çok rahat istediğim oyunları yüksek ayarlarda oynayabildim. Öyle fazlaca darboğaza da karşılaşmadım.
Ayrıca PSU nedir? PSU yetersiz ise ondan da kaynaklı olabilir.
Evet bir kerede olsa rahat bir şekilde çalıştırabildim sistemi. Bende PSU yetersizliği olduğunu düşünüyorum. Çünkü PSU rezalet. Hadron, kağıt üzerinde 600 Watt ama hem kalitesiz ve verimlilikte 288 Watt.
Yeni sürücü kurduktan sonra Hz sifirlanabiliyor. Su an Hz daha dusuk olarak ayarli ve yapilabiliyorsa yukseltin.
Denedim hocam düşükteymiş fakat o geçikme Hz ile alakalı değil eminim. Mouse hareket ettikten 6-7 saniye sonrasında yavaş yavaş hareket ediyor.

Bir dostumun güç kaynağı iyi olduğu için yarın onun sistemde deniyeceğim ekran kartımı. Herhangi bir sorun çıkmazsa kartımda kendi sistemime. Aerocool 500W VX Plus veya High Power 500W 80+ almayın düşünüyorum. Yanlışım varsa düzeltir misiniz?

Sanırım anakart ve işlemci o ekran kartına göre düşük oluyor.
Dediğiniz durum sadece RX 6400 ve RX 6500XT kartlarında var. RX6600 PCI-Express 3.0 kanalında bu iki karta göre daha iyi performans veriyor. Darboğaz olacak kadar kötü bir işlemci değil, tabi çözünürlük 800p falan değilse. Ezbere konuşmak yanıltır.

Hocalarım emin olmak için soruyorum. Ekran kartım boştayken yapılan her basit işlemede %7, %60, %80, %30... gibi çok oynak. Yeni bir PSU sonrası bu düzelir değil mi?

@Bahabusa PSU ile alakali olmayabilir.
Nedir hocam, bilgilendirir misiniz?
Şuan sistemimi işlemci üzerindeki dahili ekran kartı ile kullanıyorum. Hiçbir takılma yok ama Rx 6600 takınca oluyor. Hocam kartı takıp format atayım mı?

Arkadaşlar son durumu özeliyeyim.

Ekran kartını arkadaşımın sisteminde saatlerce yüksek güçlü oyunlarda kullandığımda sorunsuz çalışıyor. Arkadaşımın sistemi;
Anakart: B450m.
CPU: R5 3600.
GPU: Sapphire Pulse RX6600 8 GB.
RAM: 16 GB RAM DDR 4.

Fakat kendi sistemime taktığımda kart masaüstünde normal fakat yük altına girince oluşan durumu aşağıya video şeklinde koydum. Bu durum bütün oyunlar için geçerli. Bu sırada kulaklığıma gelen seslerde kesilmeler bozulmalar sürekli oluyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

Bu sürede sistemime yeni güç kaynağı aldım. Format attım. Bios sıfırladım. Son bilgisayar donanımlarım bu şekildedir.

Anakart: Gigabyte Z97-HD3.
İşlemci : i7 4790K.
Ekran kartı: Sapphire Pulse RX6600 8 GB.
RAM : 16 GB RAM.
SSD : 256 GB SATA.
Güç kaynağı : High Power 500W 80+ Bronze Kırmızı .

Not; arkadaşımın bilgisayarında ekran kartını test ederken Displayport kablsou ile deniyoruz fakat kendi kasamda HDMI kablosu ile deniyorum.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı