Çözüldü GTX 1050Ti sistem takılıyor ve kendiliğinden kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sedat43

Zeptopat
Daha fazla  
Selamünaleyküm arkadaşlar, şöyle bir sorunum var. Bilgisayarımın donanımı çok iyi oluğu halde kendi kendine kapanma veya süresiz takılma gibi sorunlar oluyor. Birkaç kez Windows 10 11 arasında gel git yaptım ama sorun düzelmedi. Mecbur bilgisayarcıya götürdüm. Kaç zamandan beri bu sorunu yaşamıyordum fakat bilgisayara GTA 4 oyununu kurdum. Oyunu açtığım vakit bilgisayarı bağırtmaya başladı. Bazen oynatmıyor. Oyunu açmaya çalışırken çat diye bir ses geliyor ve bilgisayar kapanıyor. Oynattığı zamanlarda çok az kasma gözleniyor ve kasayı bağırtıyor. En sonunda bilgisayar yine kapanıyor. GTA San Andreas filan oynatıyor ve hiç sorun olmuyor. GTA Trilogy Definitive Edition da ise GTA 4'teki aynı sorun yaşanıyor. Önceleri bu sorunu o kadar sık yaşıyordum ki 10 dakika bilgisayar kullanamıyordum. İnternete girerken bile bu sorun yaşanıyordu. Acaba sorunun sebebi ne olabilir? Yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkürler.

Samsung SSD 980 500 GB.
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti.
i7-12. nesil.
16 GB DDR4 RAM.

Konu hakkında bilgisi olan bir arkadaş yok mu

Son düzenleme:
Çözüm
Çözüm için macun yeniletmesi ve genel bakım yaptırman gerek ilk olarak.
Isı değerleri oyun ve boşta ne alemde ? Detaylıca belirt bakalım.
Birde 30 dakika OCCT ile PSU testi yap.
Oyunun daha menusundeyken oyunun güç kullanımı tavan yapıyor. Öbür değerlere de bir bakayım. Oyunu sildiğim için tekrar yüklüyorum. Yüklerken bile bağırtıyor

1736949133145.png

Bilgisayar tekrardan kendini kapattı. Bilgisayardan pek anlamıyorum açıkçası. İşlemcinin sıcaklığından dolayı mı kapanıyor ? Macun gibi birşey mi sürmeli

1736949558182.png

Boşta iken de yukarıdaki gibi

Son düzenleme:
ekran.PNG

Bilgisayar sakinken böyle
ekran2.PNG

Bağırırken de böyle. Ardından bilgisayar kapanıyor.
reqrqe.PNG

Fakat yüksek güç kullanan görevleri sonlandırınca sakinleşit

Geri
Yukarı