GTX 1060 3GB i5-7400 yüksek işlemci kullanımı ve düşük FPS

NeoBirZenci

Hectopat
Daha fazla  
Dün gece Apex Legends oynamak için girdiğimde fark ettim sorunu. Normalde sorunsuz oynadığım oyunlarda aşırı fazla FPS düşüşü yaşadım ve hepsinde CPU kullanımı yüksek GPU kullanımı ise normalden düşüktü. Daha 2 gün önce oynadığım GTA 5'te 70-90 FPS arası oynarken şu an 40-60 FPS arası oynuyorum.

Sistem: GTX 1060 3GB, i5-7400, Kingston 8 GB RAM 2133 MHz, 500 GB SSD 560/530.

Sorunu test ettiğim ve gözle görülür derecede düşüş olan oyunlar: CoD Warzone, GTA 5, Apex Legends.

Sistem tamamen güncel, bütün sürücüler yüklü.

GTA V harici diğer oyunlardaki düşüşler ne zamandan beri var? Yakın zamanda meydana geldiyse bu sıkıntılar, son zamanlarda yüklediğiniz/indirdiğiniz bir program/oyun veya 3. parti yazılım sisteme virüs sokmuş olabilir, Kaspersky, Norton veya Malwarebytes ile detaylı bir sistem taratması yapın. İkinci bir olası neden optimizasyonu problemli ve kalabalık bir sunucuya girmiş olabilirsiniz, bu noktada işlemciniz yetersiz kalmış olabilir. Msconfig'ten deaktif çekirdek varsa onları aktif hale getirin. Ayrıca Apex Legends, GTA V Online ve COD Warzone için 8 GB RAM kesinlikle yetersiz, en azından çift kanal (8x2) 16 GB'a geçmenizde fayda var. Onun haricinde genel olarak oyunlarınızı Full HD ultra detaylarda oynayın, hatta mümkünse kenar yumuşatmada mevcut olan TAA, MSAA gibi ayarları da aktif hale getirin.

GTA V harici diğer oyunlardaki düşüşler ne zamandan beri var? Yakın zamanda meydana geldiyse bu sıkıntılar, son zamanlarda yüklediğiniz/indirdiğiniz bir program/oyun veya 3. parti yazılım sisteme virüs sokmuş olabilir, Kaspersky, Norton veya malwarebytes ile detaylı bir sistem taratması yapın. İkinci bir olası neden optimizasyonu problemli ve kalabalık bir sunucuya girmiş olabilirsiniz, bu noktada işlemciniz yetersiz kalmış olabilir. MSConfig'ten deaktif çekirdek varsa onları aktif hale getirin. Ayrıca Apex Legends, GTA V Online ve CoD Warzone için 8 GB RAM kesinlikle yetersiz, en azından çift kanal (8x2) 16 GB'a geçmenizde fayda var. Onun haricinde genel olarak oyunlarınızı Full HD Ultra detaylarda oynayın, hatta mümkünse kenar yumuşatmada mevcut olan taa, MSAA gibi ayarları da aktif hale getirin.

Oyunlardaki düşüşlerin hepsi aynı anda oldu. Az önce bilgisayarıma format attım ve sorun hala devam ediyor. Apex Legends oynarken 80-110 FPS arası gidip gelirken savaş esnasında bir anda 60 FPS altına düşüyor. Önceden oyunu sabit bir şekilde oynarken şu an FPS düşmesi oluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı