GTX 1060 6 GB bilgisayar aniden donuyor

Şurdan yapılan kontrolde AX4U3000W8G16-DR10 kodlu ram anakart (işlmeci*) tarafından desteklenmiyor olarak görünüyor ama sıkıntı bundan dolayımı bilemem.

Son düzenleme:
Ben bu işlerden anlamıyorum. Ram desteklemiyorsa eğer ne yapabilirim? Yeni ram almaktan başka yapacak bir şey yok mu? Şu an yenisini alamam çünkü.

Ben bu işlerden anlamıyorum. Ram desteklemiyorsa eğer ne yapabilirim? Yeni ram almaktan başka yapacak bir şey yok mu? Şu an yenisini alamam çünkü.

bence yenisini almadan önce başka bir ram kiti dene (arkadaşlarından yada bir tanıdığından). sistemde bir çok bileşen mevcut. hatanın kaynağını bulmak önemli. bir bir hatanın kaynağı olabilecek parçaları elemek lazım.

Son düzenleme:
bence yenisini almadan önce başka bir ram kiti dene (arkadaşlarından yada bir tanıdığından). sistemde bir çok bileşen mevcut. hatanın kaynağını bulmak önemli. bir bir hatanın kaynağı olabilecek parçaları elemek lazım.

İşte sorun şu ki başka ram deneyemiyorum. Zaten yenisini de alamıyorum çünkü elimdekilerin hepsini bu sisteme verdim. Ram dışında başka bir sorun olma ihtimali yok mu?

Uyumsuzluk sorunu yok. Memtest86+ ile RAM testi yapın. Ayrıca kullandığınız güç kaynağının markasını ve modelini belirtin. Donmalar PSU kaynaklı olabilir.
Rehber:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Website: MemTest86 - Official Site of the x86 Memory Testing Tool

Bu arada BIOS ekranı siyah beyaz geliyor ama o bir sorun göstergesi mi bilmiyorum.
MSİ Pro serisi anakartların BIOS'u siyah-beyaz. Yani teması bu şekilde. Bir sorun yok.

Ryzen sistemlerde bazen RAM sorunu oluyor her RAM düzgün çalışmayabiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan RAM arıza testi yapmayı dene belki arıza vardır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı