GTX 1060 6 GB için hangi PSU kullanılmalı?

3r4y89

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Cooler Master RS-500 2 tane 4-4 ayrılmış 8'lik ve 1 adet 6'lık pin güç çıkışı olan bir PSU kullanıyorum. 2. el bir GTX 1060 6 GB alacağım pazartesi günü. Maalesef ki 1060 kartı 8 pin girişi olduğu için bu PSU ile kullanamıyorum. Ana kartım ise ASUS Prime B350M-A 4, 4 ayrılmış toplam 8 pinlik çıkıştan besleniyor. Bana bu sistem için 8 giriş anakarta ve 8 pin giriş ekran kartına olmak üzere 500-600 Watt arası bir PSU önerebilir misiniz? Yeterli teknik bilgim olmadığı için nasıl bir PSU almalıyım bilemiyorum ve çok fazla bütçem yok. 300 lira civarlarında bu ihtiyacı karşılayacak ortalama bir PSU var mıdır?

Kalitesiz 500 Watt güç kaynağı alsan 300 lira masrafın olur. Sistemde donmalar kilitlenmeler yaşadığında ilk değişmen gereken parça PSU olur ki 2 kere masraf yapmak zorunda kalırsın. Gerçi hazır sistemlerde genelde en kötü PSU'lar kullanılıyor.

Maksimum 350, 400 yapabilirim çok kaliteli bir şey beklemiyorum ama yeni PSU almadan elimdekini satma imkanım da yok. 250-400 maksimum fiyatları arasında alabileceğim ortalama bir PSU var mı? Çok kaliteli olmasına da gerek yok ekran karti ve PSU'dan sonra bu sisteme daha fazla yükseltme yapmayacağım.

Butceme uygun ihtiyacımı da karşılıyor sanırım bunu almayı düşünüyorum fakat bir sorum daha olacak izninizle. Sisteminde 2 adet SSD 1 adet HDD bulunmakta hepsi için yeterli güç çıkış kablosu var mı acaba bu modelde.

Evet söylemiş olduğunuz diğer bağlantı kabloları da var, bu noktada şüpheniz olmasın. İkinci bir alternatif PSU olarak 2 adet PCI-E 6+2 pin kablosu barındıran aşağıdaki modeli de değerlendirebilirsiniz:

Corsair Builder Series VS450 450W PSU CP-9020170-EU Fiyatı

Molex ve sata çeviriciler var. Pci Express güç kablosuna dönüştürüyor.
Bu gibi bir çevirici kullanabilirsin. Fakat hiç tecrübem yok böyle kablo çeviricilere işim düşmedi. Gene de bir araştır. Bu şekilde kullananlar varsa onlara sor. Kablo açıklamalarına göre işini görebilecek bir şey ama sendeki psu iyi marka biraz eski sanırım o yüzden pci güç ucu yok. Ama gerçek 500 watt ise sisteminle birlikte gtx 1060 a zorlanmaz. 120 watt TDP si var kartın. PSU ya fazla yük getirmiyor. Biz böyle bir PSU ile Xigmatek EN40704 500W X-POWER X-Calibre 500 80Plus Power Supply ile r5 2600 işlemci gigabyte b450m s2h anakart ve amd radeon rx5500xt kullanıyoruz. Bu psu da ekran kartını sorunsuz taktık 8 pin uç vardı. Watt ı (gücü) aynı sendekiyle. Çevirici kullanmak da bir çözüm ama yeni psu almak da garanti bir çözüm. Sana kalmış. Çevirici de risk var mı bilmiyorum bazılarının kabloları ince oluyor. rx590 gibi yüksek enerji isteyen kartlar yüke binince kabloları eritebiliyor. Eriyen kabloların birbirine temas edip kısa devre sonucu arıza yapmasıyla ilgili forumlarda böyle konular gördüm. O yukarıdaki kabloda teller ısınmasın diye iki ayrı uç kullanmışlar gibime geldi. Gtx 1060 a problem olacağını sanmam ama garanti de veremem. Sana kalmış. Ne de olsa bir rx590 175watt TDP si yok o kartın. En garantisi yeni psu 80+ sertifikalı bronze, PSU alabilirsin. Silver, Gold, Platinium diye gidiyor ve fiyatları katlanıyor. Bronze işini görür. Bizdeki Bronze bile değildi işimizi gördü düz 80+ dı. Çevirici uç alırsan da kalın kablolu kaliteli birşey al. İnce olan adilerini tavsiye etmem. Bu daha masrafsız bir çözüm. Yeni psu ya göre.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı