GTX 1060 6 GB sistem kasma sorunu

metinmertt

Centipat
Katılım
27 Mayıs 2020
Mesajlar
3
Arkadaşlar selam.

Bilgisayarımda yaklaşık 1 haftadır olan sistemde ve oyunlarda kasma problemim var. Problem mavi ekran veya herhangi başka bir error ile başlamadı bilgisayarı bir gece kapattım sabah açtım ve belirli bir süre kullandıktan sonra bu problem meydana geldi. İlk başlarda direk sistem kasıyordu Windows 10'un kendi sıfırlama menüsü ile sıfırladım. Driver'ları her şeyi kurdum güncelledim bir düzelme olmadı ve sonra USB tool ile disk sıfırlayarak format attım yine bir düzelme olmadı. tekrar Windows 10 Update'leri ve Driver'ları Update'lerini yaptıktan sonra sistem düzeldi ama çok garip bir şekilde şu an bilgisayarı belirli bir süre kullandıktan sonra oyunlarda deli derecede FPS düşümü (120'den 30-40ARASI) meydana geliyor. sistemde kasmada mesela Discord'da yavaşlama genel Chrome Tab'larında yavaşlama oluyor. Oyunu kapatıp belirli bir süre bıraktıktan sonra kendine geliyor başlarda bu bana sıcaklık problemi gibi geldi ama sıcaklıkları ölçtükten sonra bir problem olmadığını gördüm. Bu problem ile alakalı şu ana kadar denediklerim;

1. tüm Benchmark testleri ( FPS değerleri normal cıkıyor )
2. stress testleri ( Prime95 ile 10dk 0 error meydana geldi işlemci 51 dereceyi geçmedi ayrıca GPU stress testi onda da bir hata meydana gelmedi)
3. RAM testleri ( Windows'un çalıştır kısmına yazılarak yapılan RAM testini uyguladım bir hata bulunamadı)
3. SSD testi ( SSD ile yapılabilecek her şeyi denedim CMD kısmına yazılan tarama vs. internette yazan her şeyi yaptım bir problem cıkmadı)
4. virüs taraması ( hiçbir virüs cıkmadı )
5. Windows 10 ayarları ( oyun çubugu, güç ayarları vs. hepsine baktım düzeltmeleri yaptım yine de bir düzelme olmadı)
6. kasa temizliğini de yaptım bir düzelme olmadı.
7. sıcaklık değerleri de normal internette yaptığım araştırmalara göre anakart, işlemci, ekran kartı her şey normal gözüküyor.

Bilgisayar özellikleri;

GTX 1060 6 GB Gaming X.
i5 6600.
16 GB RAM.
700W +80 Supply.
MSI Z170A M5 anakart.

Şu ana kadar şüphelendiğim nokta Power Supply veya SSD'nin SATA kablosu ama bu konularda pek bir bilgim olmadığı ve corona yüzünden pek açık bir yer olmadığı için uzman bir ele götüremiyorum maalesef. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim bu problemin nedeni ne olabilir veya gözden kaçırdığım bir nokta olabilir mi? Kafayı yeme noktasındayım ne yapsam çözemiyorum boşa para harcamakta istemiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows oyun Modunu kapatıp deneyin bir de, son zamanlarda Herkes'de ani FPS düşmesi sorunları yaşıyor bende yaşadım ve bu sorunu BIOS'dan CPU Turbo Boost özelligini kapatarak çözdüm bunun mantığı tahminimce CPU Turbo özelliğini açarak yüksek frakanslara çıkıp geri düştüğünde GPU'ya giden besleme frekansıda ani düşüşe giriyor ve ekran kartını yeterli frekans gitmeyerek ani FPS düşüşüne sebebiyet veriyor. Ben bu işlemi yaparak sorunu çözdüm isterseniz deneyin olmaz ise tekrar aksiyon alabiliriz.
 
Çözüm için çok teşekkür ederim kafayı yemek üzereydim sizin söylediğiniz bölümü BIOS'tan kapattım ayrıca kapatmam gereken 1 ayar daha varmış onu da kapattıktan sonra PC eski haline döndü neden kendi kendine PC bu ayarları açmış hiçbir fikrim yok ama dün ayarları yaptığımdan beri bir kasma veya bozulma yaşamadım.
 
Çözüm için çok teşekkür ederim kafayı yemek üzereydim sizin söylediğiniz bölümü BIOS'tan kapattım ayrıca kapatmam gereken 1 ayar daha varmış onu da kapattıktan sonra PC eski haline döndü neden kendi kendine PC bu ayarları açmış hiçbir fikrim yok ama dün ayarları yaptığımdan beri bir kasma veya bozulma yaşamadım.
Hangi ayarı kapadın başka keşke onu yazsaydın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı