GTX 1060 6 GB sistem performans kaybı

Refik Rafailov

Kilopat
Katılım
18 Aralık 2016
Mesajlar
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, bilgisayarımda 1-2 hafta öncesine kadar hiçbir sorun yoktu ancak şimdi Valorant gibi bir oyun oynarken bile normalde aldığım 120-200 FPS aralığından sürekli 60-80 aralığına iniyor ve alışmış olduğumdan beni çok rahatsız ediyor. Tüm driverlar güncel, oyunların tüm ayarlarında denedim genelde fark olmuyor. Cyberpunk oynarken bile 45 FPS sabit alabildiğim bir bilgisayarda Valorant'ın 80 FPS'yi geçmemesi bana normal gelmiyor ki zaten normalde geçerdi. Ayrıca 2 gündür görüntüde yırtılma yaşanmaya başladı ancak 3 yıldır hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. Google da bile bu yırtılma sorunu var. Çözüm önerisi olan, akıl verebilecek olan birileri varsa. Teşekkürler. (Bluetooth açık kullanıyorum lakin kapatsam da farkı olmuyor)

Sistemim:
Ryzen 5 1400.
GTX 1060 6 GB.
16 GB 2400MHz RAM.
1 TB HDD.
 
Hocam, bu oyun ile ilgili sıkıntılar oluyor. Bazı arkadaşlar ticket atıp çözüyor.
 
Hocam, bu oyun ile ilgili sıkıntılar oluyor. Bazı arkadaşlar ticket atıp çözüyor.

Keşke sadece bu oyunda olsa NFS Heat yüksek de olsa düşük de olsa 30-50 FPS arası takılıyor. Hiçbir FPS kilidi de açık değil. Anlamıyorum sistem de bir sorun mu var sıfırlasam düzelme ihtimali nedir bir bilginiz var mıdır?
Sıcaklıkları kontrol edin.

Ekran kartı yükte 72 dereceyi geçmiyor işlemci de 60 70 civarı takılıyor.
 
Hocam, ekran kartı sürücüsünü önceki versiyona alıp deneyenler de var.
 
Hocam, kullanan arkadaşlar daha doğru bilgi verebilir. Sürücü için WHQL yazıyorsa stabil olan sürücüdür. Deneyebilirsiniz.
 
Hocam benzer şeyler bana da oluyor anlayamadım format denedim olmadı.
 
V-Sync kullanabilirsin ekran yırtılmalarını düzeltir ancak 60 FPS'yi geçemezsin ve Cyberpunk 2077 de GTX 1060 45 FPS alır abimdede GTX 1060 var oda 45 FPS alıyor. V-Sync FPS'i kısıtlayarak ekran yırtılmalarını düzeltir. Driverlardanda olabilir.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı