GTX 1060 6 GB sistemde FPS düşme sorunu

direnpena

Megapat
Son zamanlarda çözümünü bulamadığım birkaç sorunla karşı karşıyayım. Assasin's Creeed: Origins'i yarıda bırakmama sebep olan bu sorun, bugün de Vampyr oynamama izin vermiyor. Oyunların minimum sistem gereksinimlerini karşılamama rağmen hangi ayarları denersem deneyeyim FPS drop yaşıyorum. 4K'ya alıp tüm ayarları ultraya da alsam, 720p'ye çekip en düşüğe alıp grafikleri çamura çevirsem de FPS 30-40 civarında geziyor ve oyun esnasında sabit kalmıyor. İşin garip tarafı CPU ve GPU asla yük altında değil. Oyun içerisinde bakıyorum sıcaklıklar normal GPU 35, CPU 50. Kullanım oranları %40'larda. Cutscene girdiğinde FPS sabit ve yüksek her şey istediğim gibi fakat kontrol bana geçince her şey yine bozuluyor. RAM kullanımı da aynı şekilde %40 civarında ve arkada çalışan uygulama yok.

GeForce Experience'den girip oyun optimizasyonuna baktığımda sisteminiz yetersiz diyor en düşükleri öneriyor, uygulasam bile sorun aynı. Driverları silip yükledim, tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bıraktın, görev yöneticisinden öncelik atadım, oyunların settings.ini dosyalarına ayar yaptım fakat bir çözüm bulamadım. Aynı sorun Rainbow Six Siege'de de olmaya başladı fakat CPU kullanımı 100'e çıkıyordu. Çok saçma ama oyun açıkken görev yöneticisini açıp performanstan CPU sekmesine geliyorum oyunu tam ekrana alıyorum ve her şey normale dönüyor, kullanım %60 civarına düşüyor ve FPS 30'dan 200'e fırlıyor. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcim AMD FX6300, O.C 4.1ghz'de kullanıyorum.
Isınma sorunu yok. Bunu zaten yazıda belirttim.
Güncellemeler açık durumda. Deneyip sonucu yazacağım.
Sorun bilgisayarımdan değil oyunlardaki cpu buglardan dolayıymış çözümü yazmak istedim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı