GTX 1060 Çekirdek Hızının Düşmesi

Daha fazla  
Daha önce Far Cry 5 İçin benzer bir konu açmıştım ancak sorunun oyundan değil sistemden kaynaklandığını düşünüyorum çünkü orijinal ya da korsan bütün oyunlarımda GPU'nun %100 kullanılmasına rağmen 1800 MHz'lerde gezen çekirdek hızım 135 MHz'ye kadar düşünce FPS değerimde 5'i görüyor.
Aynı sorunun işlemcimde de olması muhtemel. Lütfen yardımcı olun problem nedir?
  • Sistemim: Intel® Coffee Lake Core™ i7-8700K 6C/12T; 12MB L3; 8GT/s; 3.7Hz > 4.7GHz; 95W; 14nm
  • 6GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX1060 O.C 192-Bit DX12 16GB (2x8GB) DDR4L 1.2V 2666MHz SODIMM
  • Samsung 512GB PM981 SSD----2TB Seagate FireCuda Gaming SSHD 5400RPM

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop sanırım, ısı değerleri nasıl?
En yüksek 92 dereceyi gördü ama çoğu ultra grafikli oyunlarda 80-85 derece arası sıcaklık değeri alıyorum. Sorun sıcaklıktan kaynaklanıyor olmamalı çünkü attığım resimlerde sıcaklık değerleri -68-70 arasıydı drop yediğim anda.

Aynı sorun bende de var. 3 aydır çözemedim.

Hocam,oyunlarda önerilen ayarlar medium olarak mı görünüyor? Ben de medium olarak geliyor masaüstü performans kasası olduğu halde

Bu frekans düşme sorununu 1-2 şeye bağlayabilirim. Mesela NVIDIA ayarlarından Güç Modu. Veya bu frekans düşme meselesinin oyuna girer girmez mi yoksa oyunu uzun bir süre/belli bir süre oynadıktan sonra ortaya çıkmasını anlatırsanız daha net bilgi sahibi oluruz. Ekran kartı, işlemci aşırı ısındığı zaman kendi frekansını/saat hızını düşürerek soğutur. Bunların haricinde Güç Modunu Yüksek Performans'a alıp deneyin tekrar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…