Daha önce Far Cry 5 İçin benzer bir konu açmıştım ancak sorunun oyundan değil sistemden kaynaklandığını düşünüyorum çünkü orijinal ya da korsan bütün oyunlarımda GPU'nun %100 kullanılmasına rağmen 1800 MHz'lerde gezen çekirdek hızım 135 MHz'ye kadar düşünce FPS değerimde 5'i görüyor.
Aynı sorunun işlemcimde de olması muhtemel. Lütfen yardımcı olun problem nedir?
En yüksek 92 dereceyi gördü ama çoğu ultra grafikli oyunlarda 80-85 derece arası sıcaklık değeri alıyorum. Sorun sıcaklıktan kaynaklanıyor olmamalı çünkü attığım resimlerde sıcaklık değerleri -68-70 arasıydı drop yediğim anda.
En yüksek 92 dereceyi gördü ama çoğu ultra grafikli oyunlarda 80-85 derece arası sıcaklık değeri alıyorum. Sorun sıcaklıktan kaynaklanıyor olmamalı çünkü attığım resimlerde sıcaklık değerleri -68-70 arasıydı drop yediğim anda.
Bu frekans düşme sorununu 1-2 şeye bağlayabilirim. Mesela NVIDIA ayarlarından Güç Modu. Veya bu frekans düşme meselesinin oyuna girer girmez mi yoksa oyunu uzun bir süre/belli bir süre oynadıktan sonra ortaya çıkmasını anlatırsanız daha net bilgi sahibi oluruz. Ekran kartı, işlemci aşırı ısındığı zaman kendi frekansını/saat hızını düşürerek soğutur. Bunların haricinde Güç Modunu Yüksek Performans'a alıp deneyin tekrar.