GTX 1060 FPS Düşüklüğü

hadicanım

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni topladığım sistem ile The Witcher 3'ü denedim. Ultra ayarlarda 47-55 FPS arası alıyorum. Yüksek ayarlarsa ise 60 ortama göre 55-50 ye düştüğü oluyor.
Sürücüler güncel. V-SYNC kapattım, değişiklik olmadı. Ve bu durum canımı sıkıyor.

Sistemim;
MSİ GTX 1060 gaming X 6GB
AMD Ryzen 3 1300X
GSKILL 8GB 2400MHz
Bu sisteme göre sizce bu durum normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Witcher 3 zaten grafikleri yüksek bir oyun öyle olması normal bence oyunu oynarken FPS drop olmuyorsa bence bir sıkıntı yok gibi görünüyor. Tabi oyunda bölgeden bölgeye farklılık gösterir FPS.

İşlemci yeterli derecede besleyemediğinden dolayı darboğaz olma olasılığı var mıdır?

The Witcher 3 bazı optimizasyon sorunları mevcut, RED Engine ile yaptıkları 2. oyun olduğu için ayarlarda elle oynama yapmanızda fayda var. Kendileri de tam olarak motoru stabil bir versiyona getiremediklerinin farkındalar.
Özellikle Nvidia Hairworks ayarlarını kapatıp oynamanızı öneririm. Aşırı FPS düşüren bir etmendir. Eğer halen değişen bir şey yoksa Gölge ve Çim ayarlarını orta ayara çekerek performansı artırabilirsiniz.

Son düzenleme:
GTX 1060'ı rahatlıkla besleyebilir o işlemci onda sıkıntı yok.

Bence Geforce Experience 'dan optimize ederek oynasın bir de arkadaş. Belki verim alır.

GTX 1060'ı rahatlıkla besleyebilir o işlemci onda sıkıntı yok.

Bence Geforce Experience 'dan optimize ederek oynasın bir de arkadaş. Belki verim alır.

GeForce Experience'yi pek önermem. Nvidia daha iyi gözüksün diye ayarları sonuna kadar açabiliyor.

Ne bileyim ben hep oradan yapıyorum grafik ayarlarını sisteme göre tarayıp en iyi sonucu versin diye. Kendim yapınca bazen FPS düşük oluyor da bazı oyunlar da [emoji16][emoji16]

Ryzen 3 1300x bazı oyunlarda 1060 ekran kartını tam verimle besleyebilmek de ancak ne hikmetse witcher 3 de 1060 ekran kartını tam olarak besleyemiyor benim sistemim de seninkinin aynısı , bazı bölgelerde işlemcinin tam performans da ekran kartının anca yarısını besleyebildiğini gördüm , sonuç 40 - 45 fps ben işlemcimı 3.975 hızına çıkartarak bir nebze darboğazı önleyebildim .

Witcher 3 bildigim kadariyla islemciye abanan bir oyun. O yüzden o oyunda bir miktar darbogaz olabilir. CPU kullanimlari ne durumda ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…