son1c
Megapat
Daha fazla
Merhaba sistemi 2016'da toplamıştım o zaman alırken herkes forumda darboğaz yapmaz yazıyordu ben de buna güvenerek toplamıştım. Fakat bu 3 yıllık sürede bazı oyunlarda darboğaz yaptığının farkına vardım. Mesela Witcher 3 gibi güzel bir oyunda atınla dolaşırken ani takılmalar, droplar yaşıyorum. İşlemci kullanımı %70-%80 iken birden %100 oluyor, saniyelik drop yiyorum. Mesela yolda yürürken bir tuşa basıyorum soluna veya sağına geç dönüyor. Bir yavaşlık söz konusu. Birçok oyun oynadım GTA 5 ve Witcher 3'de en çok bu sorunları yaşadım. Tabii saniyelik olduğundan önemli değil fakat GTX 1060 gibi güçlü bir karta sahipken bu takılmalar canımı sıkıyor. Şimdi bildiğiniz gibi yakında Cyberpunk 2077 ve RDR 2 geliyor ve ben de bu oyunlarda darboğaz yaşayacağımı düşünüyorum. Sizce i5 6500 ve B150 GAMING M3 anakartımı satıp yeni bir işlemciye geçmeli miyim? Yoksa bu şekilde devam mı edeyim? Eğer yeni bir işlemciye geçersem 400 lira gibi bir ekstra anakart masrafı oluşacak. Tabii alacağım anakartta şimdi kullandığım anakartla karşılaştırırsam kötü olacak. Sizce ne yapmalıyım? Ryzen 5 2600X veya i5 9400F almayı düşünüyorum. Eğer darboğaz yaşaman normal, gelecekteki oyunlarda da yaşayacaksın diyorsanız bu iki işlemci için 400 lira civarı anakart önerebilir misiniz?
Not: Oyunlar orijinal ayrıca her oyunda yapmıyor. Dediğim gibi işlemci kullanımının yüksek olduğu oyunlarda geçerli sorunum.
Not: Oyunlar orijinal ayrıca her oyunda yapmıyor. Dediğim gibi işlemci kullanımının yüksek olduğu oyunlarda geçerli sorunum.
Son düzenleyen: Moderatör: