GTX 1060 i5 6500 Sistem Darboğaz Sorunu

• Konuyu başlatan son1c
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.215

son1c

Megapat
Daha fazla  
Merhaba sistemi 2016'da toplamıştım o zaman alırken herkes forumda darboğaz yapmaz yazıyordu ben de buna güvenerek toplamıştım. Fakat bu 3 yıllık sürede bazı oyunlarda darboğaz yaptığının farkına vardım. Mesela Witcher 3 gibi güzel bir oyunda atınla dolaşırken ani takılmalar, droplar yaşıyorum. İşlemci kullanımı %70-%80 iken birden %100 oluyor, saniyelik drop yiyorum. Mesela yolda yürürken bir tuşa basıyorum soluna veya sağına geç dönüyor. Bir yavaşlık söz konusu. Birçok oyun oynadım GTA 5 ve Witcher 3'de en çok bu sorunları yaşadım. Tabii saniyelik olduğundan önemli değil fakat GTX 1060 gibi güçlü bir karta sahipken bu takılmalar canımı sıkıyor. Şimdi bildiğiniz gibi yakında Cyberpunk 2077 ve RDR 2 geliyor ve ben de bu oyunlarda darboğaz yaşayacağımı düşünüyorum. Sizce i5 6500 ve B150 GAMING M3 anakartımı satıp yeni bir işlemciye geçmeli miyim? Yoksa bu şekilde devam mı edeyim? Eğer yeni bir işlemciye geçersem 400 lira gibi bir ekstra anakart masrafı oluşacak. Tabii alacağım anakartta şimdi kullandığım anakartla karşılaştırırsam kötü olacak. Sizce ne yapmalıyım? Ryzen 5 2600X veya i5 9400F almayı düşünüyorum. Eğer darboğaz yaşaman normal, gelecekteki oyunlarda da yaşayacaksın diyorsanız bu iki işlemci için 400 lira civarı anakart önerebilir misiniz?
Not: Oyunlar orijinal ayrıca her oyunda yapmıyor. Dediğim gibi işlemci kullanımının yüksek olduğu oyunlarda geçerli sorunum.

Son düzenleyen: Moderatör:
6. Nesil işlemciler zayıf. Bende i5 6400 vardı ve RX 570 ile darboğaz yaşadığım oluyordu. R5 1600 12nm versiyona geçtim, şu an çok mutluyum. Intel'e karşı kızgınım. Çok para, az performans düşüncesiyle sömürdü bizi uzun bir süre. İleride işler değişebilir ama şu an için Ryzen daha mantıklı. 2600X için yorum yapamıyorum. Fiyat kıyaslaması yaparak, 3600 ile arasında bir karar verilebilir.

@Taptic kardesimizin dedigi gibi 6. nesil islemciler zayif kaliyor diger nesillere gore. Benim onerim R5 1600 12nm ve yaninda guzel bir sogutucu ile OC. Sonra tadindan yenmez.
Ama sirf oyun icinse ozellikle CSGO (yayin olmiyacaksa ve yazdigin konuda Withcer ve benzeri oyunlar oyniyacagini demissin), intel tarafina goz atabilirsin.
Tavsiyem halen R5 1600 12nm.

6600K, 6700K 7. nesil K serileri gücünde, onun dışındaki 6 ve 7. nesil işlemcilerin zayıf olduğu görüşüne katılıyorum.
1060 ile devam edecekseniz 9400F almanızı tavsiye ederim. Daha güçlü bir karta geçmeyi düşünüyorsanız 2600X yerine biraz daha eklenip 3600 alınabilir.

Son düzenleme:
Maalesef i5 serisinin en kötü işlemcilerinden birine sahipsiniz. Bende i7-7700HQ var kafam rahat ama K ibaresi olmayan 6.Nesiller cidden sıkıntılı. GTX1060 da güçlü bir karttır öyle darboğaz yapmaz demeyin.

Benim önerim direk R5 3600 sistem alın çünkü o anakartta RAM'ler de sıkıntıya giriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
6600K, 6700K 7. nesil K serileri gücünde, onun dışındaki 6 ve 7. nesil işlemcilerin zayıf olduğu görüşüne katılıyorum.
1060 ile devam edecekseniz 9400F almanızı tavsiye ederim. Daha güçlü bir karta geçmeyi düşünüyorsanız 2600X yerine biraz daha eklenip 3600 alınabilir.
Maalesef i5 serisinin en kötü işlemcilerinden birine sahipsiniz. Bende i7-7700HQ var kafam rahat ama K ibaresi olmayan 6.Nesiller cidden sıkıntılı. GTX1060 da güçlü bir karttır öyle darboğaz yapmaz demeyin.

Benim önerim direk R5 3600 sistem alın çünkü o anakartta RAM'ler de sıkıntıya giriyor.
r5 3600 çok pahalı bütçemi oraya harcamak istemiyorum eğer rtx 2060 olsaydı alırdım fakat fps farkı olmayacağı için gerek yok gibi üstüne bir de anakart alıp ona 500 lira vericem. r5 2600 ya da i5 9400f düşünüyorum bu işlemciler gtx 1060'ı zaten yeterince besleyecek ileride ekran kartı upgrade edeceğimi sanmıyorum zaten.

Arkadas o islemci darbogaz yapiyor rx 570 var bende r5 2600 aldim ana kartla rami de 16 gb yaptim cok guclu islemci valla :D bf5 de yuzde 40 da 30 da calisiyor sendeki islemci her oyunda 100 aksiyonda drop takilma yapiyordu :p
Kardes sat gitsin ana karti islemciyi ben sattim ana kart islemciyi mis oldu simdi :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı