GTX 1060 ile 4K monitör kullanılır mı?

Yardimlariniz icin tesekkur ederim. Ama arada kaldim desem yeridir. Bazi arkadaslar grafik karti onerisi vermis ama benim zaten bir grafik kartim var.
Halihazirda asus full hd bir monitor kullanmaktayim ve surekli oyun oynuyorum diyebilirim.
Burda ismini vermis oldugum samsung 4k monitor su an icin coookk cazip bir fiyatla indirimde. Monitoru alirsam takilma veya benzeri sorunlar yaratirmi yada grafik kartima bir zarar gelirmi illaki 4k oynamam gerekli degil oyunlari benim aradigim daha kaliteli bir goruntu alabilirmiyim.
Bu fiyata neredeyse 2k monitor bile yok gibi

Yardimlariniz icin tesekkur ederim. Ama arada kaldim desem yeridir. Bazi arkadaslar grafik karti onerisi vermis ama benim zaten bir grafik kartim var.
Halihazirda asus full hd bir monitor kullanmaktayim ve surekli oyun oynuyorum diyebilirim.
Burda ismini vermis oldugum samsung 4k monitor su an icin coookk cazip bir fiyatla indirimde. Monitoru alirsam takilma veya benzeri sorunlar yaratirmi yada grafik kartima bir zarar gelirmi illaki 4k oynamam gerekli degil oyunlari benim aradigim daha kaliteli bir goruntu alabilirmiyim.
Bu fiyata neredeyse 2k monitor bile yok gibi
Monitörün görüntü kalitesi tatmin edici. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Ayrıca doğal çözünürlüğü 4K olan bir panelde çözünürlüğü 1080p'ye düşürdüğünüzde hafif görüntü kaybı yaşayabilirsiniz ama monitörle aranızda biraz mesafe olacağını düşünürsek oyun keyfinizi etkilemez fark etmezsiniz bile zira çözünürlüğü düşürseniz de ekranda 8 milyon aktif piksel var sonuçta. 1440p de zaten hiç problem değil. 4K'da ise optimizasyonu iyi oyunlarda yüksek detaylarda problem yaşamazsınız ekran kartını zorlayan oyunlarda detay kısarak 4K'da da kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Kullanılır tabi neden kullanılmasın. Oyunlarda elbette yüksek performans beklememek gerek. Ama monitör uzunca yıllar kullanılan bir bileşen, devamlı yükseltilmiyor. Almışken 4K bir monitör satın almak geleceğe dönük mantıklı bir karar olacaktır. İleride ekran kartınızı yükselttiğinizde monitörü de değiştirmek durumunda kalmazsınız.
Bu arada 4K monitörde oyunları 1440p'de de oynayabilirsiniz ben öyle yapıyorum genellikle. Netlikten çok bir şey kaybetmiş olmuyorsunuz yine cam gibi bir görüntü alıyorsunuz.

Sizin satın almayı düşündüğünüz monitörü kullanıyorum. TN panel olmasına karşın native 10 bit renk derinliğine yani 1 milyar renk desteğine sahip kaliteli bir TN paneli var, sıradan TN paneller gibi değil. Renk performansı başarılı, renkler canlı. Yanlardan görüş açıları gayet başarılı. Giriş gecikmesi gibi problemlerde yok zaten hızlı bir panele sahip. Piyasadaki en başarılı 4K fiyat/performans monitörlerinden biri.
Bu arada U28E590D UF olan modeli tercih etmekte yarar var zira FreeSync desteğine sahip.
Arkadasin dediklerine katiliyorum uf modelini kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı