GTX 1060 İle RX 480 Takas Etmeye Değer mi?

Terlikadam

Megapat
Daha fazla  
Merhaba şu anda elimde Asus Strix GTX 1060 6 GB bulunuyor ve bunu Asus Strix RX 480 8 GB ile takas etme imkanı buldum sizce değer mi bu takasa?

Son düzenleyen: Moderatör:
DX12 avantajı ve FreeSync monitörlerin ucuzluğu baya kafamı karıştırıyor o yüzden takas yapsam mı yapmasam mı gidip geliyorum hep.
DX12 de ben Nvidia'nın aradaki farkı kapatacağını, hatta performans üstünlüğü sağlayabileceğini düşünüyorum. AMD ekran kartlarının FreeSync monitör artısı var o konuda haklısınız. Siz bilirsiniz yine ben olsam başımı ağrıtmazdım. :saçma:

DX12'deki üstünlüğü AMD kaybetmez. Niye?
DX12, Mantle API'sinden uyarlama olduğu için AMD'nin bu işine geldiği için seslenmiyor. Takas konusunda ise hemen hemen denk güçte kartlar değiştirdiğin zaman 30-40 FPS farkı olmayacak, (DX12 hariç) ama GTX1060'ıda aratmayacaktır.

Aslında benim bir diğer korkumda takas yaptığım taktirde 2. el ürün alacak olmam belki adam kartı tekmeledi bunu da bilemeyeceğim. :D Gereksiz bir macera olacağı korkusu var birazda içimde yani.

GTX 1060 daha iyi bir kart bence. Takas etmezdim ben olsam.

DX12 de ben Nvidia'nın aradaki farkı kapatacağını, hatta performans üstünlüğü sağlayabileceğini düşünüyorum. AMD ekran kartlarının FreeSync monitör artısı var o konuda haklısınız. Siz bilirsiniz yine ben olsam başımı ağrıtmazdım. :saçma:
Hayir tam tersi. RX 480 daha iyi. Nvidia DX12 performansini gecemez. AMD bu konuda dahs basarili hem. Bu RX 480 VS GTX 1060'i 92884739928484039 tane konuda anlattik nedenleri ile okuyabilirsiniz.

Konu sahibinin sorusuna gelirsek FreeSync ile kullanacaksan olabilir ama @CJack60 hocsmizi dinleyip kararlilik testi yaptirmani oneririm.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı