GTX 1060 kartı kullanınca "sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu. (kod 43)" hatası

Magnetar

Hectopat
Laptop kullanıyorum. GTX 1060 Max Q 6 GB ekran kartım var. Aynı zamanda da Intel bir ekran kartı daha var.
Geçen günlerde bilgisayarda çökmeler yaşadım. Birkaç deneme yanılma yaptıktan sonra ne zaman laptop NVIDIA kullanmaya başlarsa o zaman donma takılma sonunda da çökme yaptığını fark ettim. 3 4 çökmeden sonra laptop NVIDIA ekran kartını görmez oldu ve aygıt yöneticisinde bahsettiğim hatayı aldım. Defalarca sürücüleri kaldırıp tekrar yükledim. Aygıt Yöneticisi'nden kaldırıp ardından tekrar kurmasını da sağladım. Bu yaptıklarımdan sonra her seferinde olmasa da bazen ekran kartını görmesini ve hatasız çalışmasını sağladım ancak uzun sürmedi. İki ekran kartı olduğu için NVIDIA'yı her zaman kullanmıyor ama ne zaman kullandırtacak olsam yine çökme yaşıyorum.
Son çare format atmayı denedim ama işin sonunda yine aynısı oldu. Şu an yine aynı hata var ve kartı görmüyor. Eski sürüm sürücüleri de denedim yine değişmedi.
Bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kart zarar görmüş olabilir 3-4 kez çökme yaşamışsınız bu ihtimali düşünmediniz mi?

Sürücü ile çözülmeyen kod 43 hatası donanımsal bir hatadır.

Evet düşündüm tabii ki. Ancak kart zaman zaman çalışır hale gelebiliyor, görev yöneticisinden yüzdelik kullanımını da derecesini de görebiliyorum. Çok sürmüyor çökme yaşanıyor ardından ama eğer donanımsal bir sorun varsa bunları görememem lazım diye düşündüm.

Kartı devre dışı bırak tüm sorunun çözülür işlemcinin dahili grafik kartıyla. Servise götür laptopu

Çip sorunu gibi duruyor. Yazılımsal olarak kesin çözüm bulamazsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…