Çözüldü GTX 1060 OC ibaresi nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

imprixon

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bayağı bir zamandır 2. el ekran kartı arıyorum bir tane GTX 1060 6 GB buldum ama ilan başlığında ASUS Dual 6 GB OC GTX 1060 6 GB yazıyor. Buradaki "OC" dediği şeyi biraz araştırdım, açılımı overclock'muş sanırım. Başkada pek bir şey anlamadım. Soracağım şey bunun bir zararı var mı? Varsa kapatılan bir ayar mı? Almam mantıklı mı? Kısaca açıklarsanız sevinirim.

Merhaba arkadaşlar bayağı bir zamandır 2. el ekran kartı arıyorum bir tane GTX 1060 6 GB buldum ama ilan başlığında ASUS Dual 6 GB OC GTX 1060 6 GB yazıyor. Buradaki "OC" dediği şeyi biraz araştırdım, açılımı overclock'muş sanırım. Başkada pek bir şey anlamadım. Soracağım şey bunun bir zararı var mı? Varsa kapatılan bir ayar mı? Almam mantıklı mı? Kısaca açıklarsanız sevinirim.
Fabrikadan hız aşırtmalı şekilde çıkan kartlar. Daha iyi performans verir ancak ısı konusunda daha çok ısnırlar.

Kartın gücü 100 ise üretici firma 110 yapıp öyle piyasaya sürüyor gibi düşünün. Zararsız hatta yararlı bir şey.
Kontrollü yapılırsa zararsız 😀
Zaten firmaların kontrolsüz hız aşırtması yapacağını sanmıyorum.

Hepinize teşekkürler cevaplarınız için.Genel olarak anladım. Peki bir de GTX 1070 var 2500 TL kutulu faturalı, bir de bu size dediğim var 2300 TL.Siz olsanız hangisini alırsınız?

Hepinize teşekkürler cevaplarınız için. Genel olarak anladım. Peki bir de GTX 1070 var 2500 TL kutulu faturalı, bir de bu size dediğim var 2300 TL. Siz olsanız hangisini alırsınız?

Tabii ki de 1070 aradaki 200TL kesinlikle değecek bir performans farkı var.

Hepinize teşekkürler cevaplarınız için. Genel olarak anladım. Peki bir de GTX 1070 var 2500 TL kutulu faturalı, bir de bu size dediğim var 2300 TL. Siz olsanız hangisini alırsınız?

İkisi de pahalı. 1070'e maksimum verecegim 2200. 1060 6 GB içinse 1800. 2.5'a 1660S-1660 TI-5600XT alınır. İkisi arasından tabii ki 1070

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı