GTX 1060 OC yaparken bilgisayar çöküyor

Katılım
2 Ağustos 2017
Mesajlar
45
Yer
İstanbul Bayrampaşa
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
MSI'ın Gaming X modelini kullanıyorum. Oynadığım oyunlarda elimdeki sisteme göre düşük bir FPS almama rağmen Afterburner'dan kontrol ettiğimde ekran kartının fanları dönmüyor bile. GPU kullanımı yerlerde. En ufak bir OC yapmaya çalıştığımda da bilgisayar çöküyor. Sorun ne olabilir?
 
i5 7500 var.
PSU 750 Watt yetersiz kalacağını sanmıyorum hatta fazla bile kasayla birlikte gelmişti.
PSU kaç Watt? Yetmiyor olabilir. Çok fazla ısındığı için otomatik olarak çöküyor olabilir, ya da overclock dozunu biraz fazla kaçırmış olabilirsiniz.
OC denemesem bile Afterburner üzerinden sadece fanları açmayı denedim yine çöktü.
 
Hangi oyunlarda ne gibi sıkıntılar var? RAM, depolama, güç kaynağı gibi birçok farklı bileşen sorun yaratıyor olabilir.
 
Sistemi tam belirtirsen, oyun içi değerleri de görsel olarak MSI afterburner ile paylaşırsan, duruma bir bakalım. Depolama alanı boş bile olsa yavaş bir HDD sorun çıkartır. Başka nedenleri de olabilir. Örnek bir görsel bırakıyorum.
 

Dosya Ekleri

  • afterburner.png
    afterburner.png
    3,2 MB · Görüntüleme: 27
Sistemi tam belirtirsen, oyun içi değerleri de görsel olarak MSI Afterburner ile paylaşırsan, duruma bir bakalım. Depolama alanı boş bile olsa yavaş bir HDD sorun çıkartır. Başka nedenleri de olabilir. Örnek bir görsel bırakıyorum.

Zaten FPS değerinin düşüklüğü RAM yetersizliği HDD yavaşlığıyla da az çok alakalıdır. Sistemim eskidi sayılır. Ama +100 MHz bile OC yapmaya çalıştığım zaman bilgisayarın çökmesi asıl sıkıntım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı