GTX 1060 oyunda 81 derece

Sorun yok demişler, aksine sorun var. Kasa içi hava sirkülasyonu iyi olmayabilir. İşlemci soğutucusu fanlı ise kasaya bolca sıcak hava yayar. Sirkülasyon kötüyse ekran kartıda etkilenir bundan. 0 DB ayarlıysa boşta 55 derece olması normal. Ama oyunda 81 derece biraz fazla. Bendede 1060 var, 67-70 derece arası gidip geliyor. 70'i çok nadiren geçer. Genelde 70'e sabittir. Termal macunu yenileyebilirsiniz.

Sıcaklık tehlike boyutuna yaklaşsa hem yüksek RPM kaynaklı gürültü artar hem de zamansız hatalar alırsın. Ekran kartı akıllı fan teknolojisi sayesinde ne kadar az gürültü ile çalışacağına göre sıcaklığı belirlemiş, Afterburner'de bu değer standart olarak 83°'dir. 81° çevresel etkenler sayesinde biraz daha iyi işte.

Sorun yok demişler, aksine sorun var. Kasa içi hava sirkülasyonu iyi olmayabilir. İşlemci soğutucusu fanlı ise kasaya bolca sıcak hava yayar. Sirkülasyon kötüyse ekran kartıda etkilenir bundan. 0 DB ayarlıysa boşta 55 derece olması normal. Ama oyunda 81 derece biraz fazla. Bendede 1060 var, 67-70 derece arası gidip geliyor. 70'i çok nadiren geçer. Genelde 70'e sabittir. Termal macunu yenileyebilirsiniz.
İşlemcim sıvı soğutuculu ve daha kasayı 2 gün oldu toplayalı i7 6700k var 0db fan açık 55 derece fanlar zaten 60 a gelince otomatik dönüyor ne yapmam lazım dbfanı kapatayım mı herşey otomatikte şuan gpu tweak kurdum hiç bir ayarı bozmadım

Asus daha sessiz çalışmayı sağlamak için diğer markalara göre daha az devirde fanlarını çalıştırıyor. Kendiniz fan profili oluşturursanız bunun önüne geçebileceğinizi düşünüyorum. Boştaki değer 0 desibel özelliği açık olduğu için normal karşılanabilir.

Otomatikte kalması daha iyi hocam. Ben hiç manuele çekmedim kartı. Markaları farklı olsada çalışma mantığı aynı soğutmaların. Otomatikte kalsın ama 81 derece biraz fazla.

Otomatikte kalması daha iyi hocam. Ben hiç manuele çekmedim kartı. Markaları farklı olsada çalışma mantığı aynı soğutmaların. Otomatikte kalsın ama 81 derece biraz fazla.
anlayamadım şimdi ne yapsam :D
sıcaklık değerlerin normal kullanımda 55 derece olmasının nedeni belli bir sıcaklığa kadar fanların dönmemesidir(0 DB modu ile alakalı bir durum ve muhtemelen fabrikasyon ayarı böyle) ve yükte 81 derece sıcaklık da gayet normal (özellikle PUBG de)
Teşekkürler içime su serptiniz :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı