GTX 1060 PC Oyunda kapanıyor

Darboğaz meselesini ile alakalı olmadığını düşünüyorum fakat ısı değerlerini kontrol eder misiniz ? Bizim ile paylaşır mısınız ?

Dönüştürü kullanıyorsanız ondan dolayı bir sıkıntı olabilir. Dönüştürüsüz kullanıyorsanız kablo kontrolü yapın.

Bir çok üretici Windows üzerinden BIOS update izin veriyor ve imkan sağlıyor bunu dert etmeyin ayrıca BIOS versiyon kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. BIOS üzerindeki sıcaklık koruması devreye girip sistemi kurtarmak amacıyla yüksek ısıda kapama yoluna gidiyor olabilir.

Abartmasak olmaz mı? İ5 4670 elbette darboğaz yapar. Hatta i5 6500 darboğaz yapmaz diyenlerin her biri 1 günlüğüne banlanmıştı . Bence mesajını değiştir yoksa görürler ise sen de banlanırsın .

İstersen şu konuya bir gözat.

MSI GTX 1070 ve İ5 4670 Darboğaz Olur mu ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistem 1-2 aylık,RAM 16 GB ve parçalarda da bir sıkıntı yok. Ama BIOS'tan şüpheleniyorum ZALMAN Z3 plus kullanıyorum CD yeri yok o yüzden BIOS kuramadım.CD olmadan gösterebilir misiniz nasıl kurucağımı ?

Montajını aldığınız yerin yapması gerekirdi. CD ROM almayı düşünüyor musunuz ? Bize anakartınızı söylerseniz yardımcı olabiliriz.

muhtemelen soğutma sisteminde bi sıkıntı var. Sistemini iyi kontrol et.

Kardeşim atmış olduğun video senin aleyhine . CPU kullanımını görmedin mi? 70-80 arası geziniyordu. GPU ise 50-60 arası. Büyük oranda darboğaz söz konusu... Yapma kardeşim, ben senin ban yemeni istemiyorum, lütfen yorumunu düzelt.

Ya arkadaşlar bu bunla darboğaz yapmıyor şu şunla darboğaz yapmıyor tamam anlıyorum yapmıyor olabilir ama herhalde sadece ekran kartıyla pc diziyorsunuz Windows filan da ekran kartı kuruyor galiba yani ben şahsen 1070 alıp o işlemciyi alanın aklından şüphe ederim ve hem artık oyunlarda işlemciye binen yük artıyor hemde halihazırda ram ve işlemciden daha çok kullanan oyunlar mevcut yapmayın lütfen adamların yaptığı testler 10 dklık sen 10 saat kullanacaksın belki pcyi

Konuya gözattınmı ? Just Cause 3 ve çeşitli oyunlar içerisinde %99 GPU kullanımını görüyorum. GTA 5'de bir sıkıntı var. İstersen şu videoyuda izleyebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İ7'de bile şehir içinde 1080p ayarda GPU kullanımı %80'lerde yani İ5 4670 çok rahat bir şekilde yetiyor. Üstteki videoda ise benim işlemcim ile Witcher 3 gibi bir oyunda %99 GPU kullanımı görüyor. GPU kullanımının düşmesi darboğaz demek değildir. CPU kullanımı %100 olmadığı sürece darboğaz olamaz. Ve attığım konuda moderatörümüz bile kendi ağzı ile söyledi.

MSAA 2x iken GTA 5'de her işlemci ile %60'larda bir GPU kullanımı görürsün, ama MSAA arttıkça İ5 4670 bile %99 GPU kullanımı oluyor. Kısaca darboğaz söz konusu bile değil attığım videoları iyice izle.

Darboğazı bir felaket olarak görmemek lazım. Ortalama her sistemde olur. Darboğazın ne kadar olduğu ekran kartını ne kadar geri bıraktığı sistemi ne kadar sıkıştırdığı önemlidir. Darboğaz sadece gpu'nun %100 altına düşmesi veya cpu'nun %100 e ulaşması demek değildir. Üst seviye bir işlemciye geçildiğinde az da olsa fps artışı olur zaten.. Darboğaz oranı oyundan oyuna değişir. Ayrıca i5 6500 gtx 1070'i götürüyor..

Biosu internetten indirip güncelleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…