GTX 1060 PC Oyunda kapanıyor

Darboğazı bir felaket olarak görmemek lazım. Ortalama her sistemde olur. Darboğazın ne kadar olduğu ekran kartını ne kadar geri bıraktığı sistemi ne kadar sıkıştırdığı önemlidir. Darboğaz sadece gpu'nun %100 altına düşmesi veya cpu'nun %100 e ulaşması demek değildir. Üst seviye bir işlemciye geçildiğinde az da olsa fps artışı olur zaten.. i5 6500 gtx 1070'i götürür. Kendi gözlerimle deneyimledim.

İ5 6500 = İ5 4670 ile her oyunda %99 GPU kullanımı görüyorum çok haklısın.

Konuya gözattınmı ? Just Cause 3 ve çeşitli oyunlar içerisinde %99 GPU kullanımını görüyorum. GTA 5'de bir sıkıntı var. İstersen şu videoyuda izleyebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İ7'de bile şehir içinde 1080p ayarda GPU kullanımı %80'lerde yani İ5 4670 çok rahat bir şekilde yetiyor. Üstteki videoda ise benim işlemcim ile Witcher 3 gibi bir oyunda %99 GPU kullanımı görüyor. GPU kullanımının düşmesi darboğaz demek değildir. CPU kullanımı %100 olmadığı sürece darboğaz olamaz. Ve attığım konuda moderatörümüz bile kendi ağzı ile söyledi.

MSAA 2x iken GTA 5'de her işlemci ile %60'larda bir GPU kullanımı görürsün, ama MSAA arttıkça İ5 4670 bile %99 GPU kullanımı oluyor. Kısaca darboğaz söz konusu bile değil attığım videoları iyice izle.

Tamam abi, lütfen beni dövme :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim atmış olduğun video senin aleyhine :D. CPU kullanımını görmedin mi? 70-80 arası geziniyordu. GPU ise 50-60 arası. Büyük oranda darboğaz söz konusu... Yapma kardeşim, ben senin ban yemeni istemiyorum, lütfen yorumunu düzelt.
Bende senin ban yemeni istemem dostum. Ama video'da ne FXAA Açılmış, ne de MSAA. FXAA Açıp MSAA x8 yapsın bakalım CPU kullanımı kaç oluyor. Doğru düzgün videoyu izlemeden yorum yapıyorsunuz. Çok fazla bilmişlik bir şey ifade etmiyor, öğretici konuşmak ifade ediyor. Ayrıca sen bu ukalalıkla nereye kadar dayanırsın bilemiyorum bu forumda.

Bende senin ban yemeni istemem dostum. Ama video'da ne FXAA Açılmış, ne de MSAA. FXAA Açıp MSAA x8 yapsın bakalım CPU kullanımı kaç oluyor. Doğru düzgün videoyu izlemeden yorum yapıyorsunuz. Çok fazla bilmişlik bir şey ifade etmiyor, öğretici konuşmak ifade ediyor. Ayrıca sen bu ukalalıkla nereye kadar dayanırsın bilemiyorum bu forumda.
O zaman bir şey demem zaten. FXAA ve MSAA yaparsa o zaman olmaz. Ayrıca ukala derken? Bundan önceki mesajımdan mı bahsediyorsunuz? Ben kimseyi kırmak ya da üzmek istemezdim.

O zaman bir şey demem zaten. FXAA ve MSAA yaparsa o zaman olmaz. Ayrıca ukala derken? Bundan önceki mesajımdan mı bahsediyorsunuz? Ben kimseyi kırmak ya da üzmek istemezdim.
Ben ukalaca anlamam, veya bir başkası ukalaca anlamaz mesajını. Ancak mesajı ilettiğin kişi anlayabilir bunu. Burası bir forum insanların yardım istemesi ve yardım etmesi için oluşturulan bir platform. Düzgünce konuşmak varken yanlış anlaşılmak hoş olmamalı.

Ben ukalaca anlamam, veya bir başkası ukalaca anlamaz mesajını. Ancak mesajı ilettiğin kişi anlayabilir bunu. Burası bir forum insanların yardım istemesi ve yardım etmesi için oluşturulan bir platform. Düzgünce konuşmak varken yanlış anlaşılmak hoş olmamalı.
Karşı kişi beni yanlış anladıysa o zaman bana "Ben ne demek istediğinizi tam olarak anlamadım" türünden bir şey söyleyebilir, neyse bu konuyu uzatmayalım...

Bişey soracağım ben teog dan sonra 6000 tl ye technopat on Murat abi için yaptığı pc den alacaktım gtx970 yerine gtx 1070 taksam ne gibi değişiklikler olabilir örn olarak gta 5 in fps durumunu yazarsanız severim 2. Olarak Asus mg248q alacaktım 2 tane kasma ısınma problemi olur mu 6000 tl pc de kullanacaktım
Msi Gtx 1070 ile sorun çıkar mı sizce

Bişey soracağım ben teog dan sonra 6000 tl ye technopat on Murat abi için yaptığı pc den alacaktım gtx970 yerine gtx 1070 taksam ne gibi değişiklikler olabilir örn olarak gta 5 in fps durumunu yazarsanız severim 2. Olarak Asus mg248q alacaktım 2 tane kasma ısınma problemi olur mu 6000 tl pc de kullanacaktım
Msi Gtx 1070 ile sorun çıkar mı sizce
Neden 2 Monitör?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı