GTX 1060 Sistem RAM Takviyesi Yapılmalı mı?

Makaleler
1
Yer
Dünya
Daha fazla  
Merhaba. Sistemimde GTX1060 6GB, i5 6500 ve 8GB 2133MHz RAM var. Aynı marka RAM'den alıp 16GB yapmayı düşünüyorum. Sizce şu an için gerek olur mu yoksa bütçeyi farklı bir kısma mı yatırmalıyım? SSD ve yeteri kadar depolama alanım olduğu için onları es geçiyorum. Bir de, sistemi 16GB yaptıktan sonra işlemcim darboğaz yapıp performans artışına engel olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:

En doğru yatırım 8 GB RAM takviyesi yapmanız gibi gözüküyor. Darboğaz yapıp performans artışı kısmını ise anlayamadım.

Aynı ekran kartı ve işlemciye sahibim tek fark 16 Gb Ram kullanıyorum. Yeni çıkan grafikleri yüksek oyunların çoğu zaten artık en az 4-8 Gb Ram istiyor. İlerde ne olur bilemiyorum. İşlemci ile ekran kartına gelirsek bende aynı durumu yaşıyorum.Msi Afterburner ile test edip sonuçları forumda paylaşman iyi olur. Yük altındaki değerlerden anlaşılıyor az-çok darboğaz olayı.

En mantıklısı RAM takviyesi yapmak olur.Bildiğiniz üzere yeni nesil oyunlarda 16 GB RAM kullanılması öneriliyor.Ayrıca herhangi bir darboğaz söz konusu olmaz.RAM ide illa aynı marka almanıza gerek yok fakat aynı marka almanızda fayda olur.

En doğru yatırım 8 GB RAM takviyesi yapmanız gibi gözüküyor. Darboğaz yapıp performans artışı kısmını ise anlayamadım.
Teşekkürler. İşlemci kısmında demek istediğim, atıyorum Hitman 2, BF5 gibi yüksek RAM isteyen oyunları oynadığım zaman işlemcim düşük kalıp 8GB ile 16GB arasındaki fark kaybolur mu?
Teşekkürler. Şuan Forza Horizon 4'de işlemci kullanımı 100 ile 90 arası değişiyor, RAM ise tamamen kullanılıyor ve arada takılma oluyor. PUBG' de ise karabalık yerlerde işlemci ve RAM tamamen kullanılıyor. Şuanlık yüksek sistem isteyen bu oyunlara sahibim.

Eğer oyuna önem veriyorsanız, ekran kartınızında bu kadar iyi olmasına bakılırsa 8gb ram takviyesi mantıklı duruyor. Ram takviyesinin de darboğaz yaptırma ve performans kaybı gibi bir etkisi yoktur.

Darboğaz filan yapmaz. Bellekle pek alakası yok zaten darboğazın. Sen gönül rahatlığıyla aynı 8GB bellek takviyesini yapabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…