GTX 1060 sistem yükseltildikten sonra kendi kendine reset atıyor

burakgecer

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar merhaba,

Yaklaşık 7 sene önce topladığım bir bilgisayarım var. Bu bilgisayarımın özellikleri şu şekildeydi;

Anakart: ASUS Prime B350-Plus
İşlemci: AMD Ryzen 5 1500X
Ekran Kartı: GTX1060 6 GB
RAM: 8 GB 2133 MHz
PSU: Corsair 600W
SSD: 256 GB

Bilgisayarımın RAM ve SSD'si yetersiz geldiği için ilk kez bu sene bilgisayarımı upgrade etmeye karar verdim. Bu bağlamda da 256 GB'lık SSD'yi 1TB'lık bir M.2 SSD ile değiştirdim. Ve 8 GB olan RAM'imi ise yeni 2x8GB 3200 MHz ile değiştirdim. Bu işlemleri yaparken de CPU'yu yerinden çıkarıp termal macununu yeniledim. Bu upgrade sonrasında da temiz bir başlangıç yapmak için bilgisayarıma format attım. Ancak sorunlar tam da bu noktada yaşanmaya başladı.

1- RAM'leri 3200MHz'de kullanamadığımı fark ettim. BIOS'tan bu ayarı yaptığım zaman browserda gezinirken bile bilgisayar kendine reset atıyordu. Bu yüzden RAM'leri 2400MHz'e düşürüp kullanmaya devam ettim.

2- ancak bu sefer oyun oynarken 5-10dk oynadıktan sonra bilgisayar kendine reset atmaya başladı.
Bu yüzden yeni Windows kurulumunda bir sorun olabileceğinden şüphelenip tekrar format attım. Bu sefer oyun oynarken bilgisayar kendisine reset atmıyor ancak oyun crash oluyor. Örnek vermem gerekirse Hollow Knigh 15dk oynadıktan sonra crash oluyor, PUBG ise uçaktan atlarken crash oluyor. İlk başlarda bu sorunu internette araştırdığımda 600W PSU'nun 16RAM ve M.2 SSD'ye yetersiz kalabileceğinden şüphelendim ancak internetteki hazır sistemlerde 4060'lı sistemlere 750W PSU takıldığını görünce bundan kaynaklanamaycağını düşündüm. Bu problem sadece oyunlarda yaşanıyor. Altium, LabVİEW, Microsoft Visual Studio gibi geliştirme uygulamalarında bu problemi yaşamıyorum.

Eğer yardımcı olabilirseniz veya daha önce başına gelen ve çözmüş arkadaşlar tavsiyelerini aktarırsa çok sevinirim.

Not: Anakart 3200MHz 16 GB RAM konfigirasyonunu sağlıyor. RAM'leri anakartın kitapçığında gösterildiği gibi yerleştirdim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı