Çözüldü GTX 1060 sistemde mavi ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dağhan Elit

Hectopat
Daha fazla  
RAM
G Skill RipjawsV F4-3000C15-8GVRB x2
SSD veya HDD modeli
WDC WD10EZEX-35WN4A0 (1 TB, 7200 RPM, SATA-III)
Ekran kartı
NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB (6 GB)
Anakart
MSI Z270 Tomahawk (MS-7A68)-BIOS: 1.70 - 07/03/18
İşlemci
QuadCore Intel Core i5-7600K, 4100 MHz (41 x 100)
öncelikle herkese iyi günler dilerim. Sebebini anlamadığım bir şekilde dün akşam eve geldiğimde Power tuşuna basmama rağmen PC açılmadı. Bir iki denemeden sonra (akım koruma kablosunun enerjisini kesip geri açtım.) PC açıldı. Ancak enerji geldiği gibi yaklaşık 3-4 saniye içinde geri gidiyordu. İlk kez böyle bir şey ile karşılaştım. BIOS pilini takıp çıkarttıktan sonra sorun çözüldü. Ancak bu sefer mavi ekranlar vermeye başladı. Eski Minidump'ları paylaşamıyorum çünkü mavi ekran veridiğinde %100 dolmadan PC donuyordu. İşletim sistemimin lisanslı olmaması, güncel olmaması, driverlar ile çakışması vb. şeyler okuduktan sonra bir OEM lisansı satın aldım ve sıfırdan yeni Windows 10 Pro kurdum. Her şey güncel olmasına rağmen bir oyuna girdikten yaklaşık 15 dakika sonra PC dondu ancak mavi ekran vermedi. Bu durum oyunu oynarken aynı zamanda Steam üzerinden başka bir oyunu da indiriyorken meydana geldi. Dün de bu şekilde olmuştu. Durup dururken donup mavi ekran almadım hiç. Reset attım, bu sefer açılırken kullanıcı parolası girerken mavi ekran verdi. Bu minidumpı sizinle paylaşıyorum.

- AIDA64'te stress testi yaptım ancak kapanma, resetleme durumu yaşamadım.
- Bellek testi yaptım ve hiçbir hata ile karşılaşmadım.​
- İşletim sistemi: Windows 10 Pro - OEM lisanslı (sıfır kurulum.)

Problemin kaynağını bulamıyorum. Yarımcı olursanız çok sevinirim.

Not: Tüm güncellemeleri yaptım. Sorun genel olarak NVIDIA GeForce exp.'e gelen yeni güncellemeyi yapmamdan sonra oldu. Evde bilgisayarı açıp kurcalayacak birisi yok. Elektrik kesintisi olup olmadığını sorduğumda bunun da yaşanmadığını öğrendim. Dışarı kahve içmeye çıkıp akşam geldiğimde böyle bir şey nasıl olabiliyor anlamış değilim. İlgilenenlere şimdiden teşekkürler, saygılar.

Minidump: 012922-34218-01.dmp
Güncel: Sorunu anladım. Anakartın 3. ve 4. RAM slotları çalışmıyor. RAM test yaptığımda RAM'ler temiz çıktı. 3. yahut 4. slota RAM koyduğumda test 10. saniyede donuyor, oyuna girerken vs mavi ekran veriyor, resetliyor, açılmaya çalışırken devamlı resete düşüyor. Ancak 1 ve 2. slota taktığımda her şey normal şu an olduğu gibi. Ancak RAM'ler Dual'den Single duruma geçti. Bu biraz üzdü haliyle. Aynı sorunu yaşayan arkadaşları gördüm sitede. İşlemci ayaklarının yamulmasından kaynaklı olduğunu söylüyorlar. Termal macun yenileyeceğim zaman işlemciye bakacağım. Duruma göre tekrardan bilgilendirme yazarım. Aynı slot sorununu yaşayan arkadaşlar varsa belki yardımcı olmuş oluruz. Pek bir cevap veren olmadı ancak teşekkürler yine de.​

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı