GTX 1060 stok sorunu

Fiyatlar elbette düşecektir. Ben olsam ben de RX 580 tercih ederim. 1-2 haftaya stoklar yenilenir merak etmeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiyatlar elbette düşecektir. Ben olsam ben de Rx580 tercih ederim. 1-2 haftaya stoklar yenilenir merak etmeyin.
Geldiği gibi minerlar ortalığı süpürebilir mi? Bu ihtimal için fazla bekleyesim gelmiyor. Diğer bileşenleri alıp şimdiki ekran kartım olan 9800 GT taksam nasıl performans alırım?

AMD yeni madenciler için farklı model geliştiriyor diyorlar ve bazı sitelerde kartlar teker teker satılmayacak. Sitenin özel sistem toplama yerinde gözükecek diyorlar. Bekleyin derim.

Performans hakkında bir şey diyemeyeceğim ama mining ekran kartları 300 Euro ile satışa çıkacak. Biraz sabredin. Bence birkaç haftaya çok rahat RX 580 bulabileceksiniz.

Sadece ismine bakman bile yeterli. Gtx 1060, 6GB vram ve 192 bit. Rx 580 8GB vram ve 256 bit. Yani hem 2GB daha yüksek vram hem daha yüksek bit. Bu demek oluyor ki oyunlarda ultra sınırını aşmak. Bildiğiniz üzere grafik ayarlarını arttırmak için vram gerekiyor ve ilerki zamanlarda çok yüksek kalitede 4K oyunlar çıkınca en yüksek ayarlarda oynamak için yüksek Vram gerekcek. Ayrıca fiyat konusunda da Rx 580 daha ucuz. Bu aralar dünya genelinde stok problemi olduğu için satın almanız imkansız gibi bir şey ama birkaç haftaya stoklar yenilenince kesinlikle alınması daha mantıklı olur. Ama Nvidia daha iyi bir markadır diye onu tercih de edebilirsiniz tabi. Marka kısmı size kalmış 8GB 256bit AMD de alabilirsiniz 6GB 192bit Nvidia da...
Arkadaşımız bu konularda bilgisiz galiba. Ekran kartı performası ne VRAM'e ne de bit'e bakılarak ölçülür. Ayrıca Nvidia tarafında renk sıkıştırma teknolojisi olduğu için çoğu 256 bit karttan daha fazla performans alırsın ve şu an bile çoğu oyunda 4K'da ekran kartı belleği 6GB'ın çok üstüne çıkmazken 8GB VRAM'de pek gerekli değil. Bu arada iki kartın performansı birbirine çok yakın yer yer GTX 1060 önde yer yer RX 580 önde. Fiyatı hangisinin düşükse o alınmalı.

Şimdi arkadaşlar, bu konuda eğer o VRAM ve BİT rakamlarına bakacaksak, GTX 1070 de 8 GB ve 256 BİT ama neden arada neredeyse 1000 TL gibi bir fark var?
AMD neyi kısmış olabilir de böyle arada fark olmuş olabilir diye düşünmek lazım. Demek ki arada zayıf olan şeyler var.
Ayrıca RX 580 alacağınıza RX 480 alın arkadaşlar, iki kart arasında kart Idle'da iken daha çok az daha güç harcaması dışında hiç bir fark yok, aynı kartlar. Kaldı ki BIOS ayarlarıyla 480'i 580'e çevirebiliyorsunuz :) Böyle bir durum varken ne gerek var aradaki 300-400 TL farkı ödemeye?

Stoklar büyük ihtimalle Temmuzun ilk haftası gelecektir. Ben de PC toplayacağım, bekliyorum RX 580'leri geçen gün Vatan bilgisayarda sorduğumda kendi PC'im için 24 adet stoğa girecek görünüyor diyordu ama ne zaman girer o şubeye kaç tane gelir bilemiyorum. Onlarda bu konuda bir şey söylemiyorlar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı