GTX 1060 STRIX vs Zotac 6 GB GTX 1060 AMP Edition

Hakanas

Kilopat
Daha fazla  
ASUS 6 GB GTX 1060 STRIX (3 fanlı) ve Zotac 6 GB GTX 1060 AMP Edition arasında, ASUS STRIX modeli GPU Base ile GPU Boost (Game mode) hızı ortalama 70MHz daha hızlı diğer tüm özellikler "6 GB GTX 1060" mimarisi hızı üretim kalitesi her bir şeyleri aynı.

Zotac AMP'yi şu anki kasama yerleştirirsem işim çok kısa sürecek hemen aynı gün oyun PC hayatıma devam edebileceğim.

Eğer o aradaki 70-75MHz GPU hız üstünlüğü çok fark eder ASUS STRIX tak derseniz bu sefer eski kasayı tamamen söküp tüm sistemi yeni bir kasaya toplamam gerekecek (kart uzunluğu 1 CM fazla olduğundan eski kasaya uymuyor ve bu lanet 1CM yüzünden yapabileceğim hiçbir şey yok). Nihayetinde PSU anakart bağlantıları işlemci fanı RAM'ler 3 HDD 1 SSD 4-5 tane kasa fanı vs. işler güçler sök çıkart tak derken bu kasa toplama olayı beni bayağı uğraştıracak delirtecek en az 2 tam günümü yiyecek.

Yıllardır hatasız sorunsuz sürdürdüğüm kasa PC oyun düzenimi bozup (ASUS STRIX yüzünden) böyle tüm sistemi diğer bir kasaya geçirme işine şu an acayip çekiniyorum çok fena üşeniyorum hatta bu üşengeçlikten bir gün öleceğim o olacak :) belirtmeden geçmeyeyim özellikle PC toplama işleri kasa anakart PSU bağlantıları, Windows kullanımı ayarları oyunlar vb. konularda aşırı ayrıntılı detaycı full pimpirikli biriyimdir en ufak bir hatayı yanlışı garipliği ölüm kalım meselesi yaparım acayip delice stres olurum.

Bana GTX 1060 için ASUS STRIX & Zotac AMP ne önerirsiniz? Yani asıl merak ettiğim o aradaki 70-75MHz'lik GPU hız farkını kafaya takmaya değer mi siz olsanız nasıl yapardınız? Ayrıca hiç öyle OC işlerinden anlamam kartı bozarız bir şey olur diye OC yapmak istemem. Bu arada en az 3 yıl en fazla 5 yıl boyunca çıkacak tüm oyunları (başta Cyberpunk 2077 olmak üzere) bu seçtiğim ekran kartıyla idare edeceğim, şimdilik ilk önceliğim AC: Odyssey ve Metro: Exodus olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakmayın arkadaşlar, böyle bir şeylerden bahsederken aklımdaki her şeyi yazıya dökeyim derken biraz aşırıya detaya kaçıp uzun uzadıya yazmış bulunuyorum.

Şimdi şöyle ki bu kartlar ikinci el değil sıfır ürünler Asus Strix ve Zotac AMP Edition ikisi de tam istediğim özellikler de sağlam kalitesine güvendiğim kartlar, bir şekilde seçim yapmam gerekiyor işte bir türlü karar veremedim. Gpu base core & boost hızı 70 MHz daha düşüğünü (Zotac AMP olan) taksam ileride pişman olur muyum ne olur diye kararsız kaldım. Asus Strix'de gpu core hızı 70-75 Mhz yüksek ama bunun için tüm sistemi kurulu düzenimi yeni kasaya aktarmam gerekecek beni bayağı zorlayacak çok üşeniyorum buna ne yapayım bilemedim.

@Xeonen
Eğer dediğin gibiyse performansa oyunlara fps'ye etkisi olmayacaksa, 70 MHz daha düşük gpu core farkı var diye hiç uğraşmayayım Zotac GTX 1060 AMP Edition'u kasama takıp bitireyim bu işi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı